cinema catal� . caT
Notícies anteriors
EL 60 FESTIVAL INTERNACIONAL DE CINEMA DE SANT SEBASTI ACULL UNA DESTACABLE PRESNCIA CATALANA

La 60 edici del Festival Internacional de Cinema de San Sebastin que arrencar el proper 21 de setembre ja ha anunciat els ttols espanyols que participaran en les seves diferents seccions. Destaca en la secci a competici El artista y la modelo de linternacional Fernando Trueba que ha fet un film en blanc i negre ambientat a la Frana ocupada. La pellcula relata la histria entre un vell escultor desencisat, interpretat pel veter actor francs Jean Rochefort, i una jove refugiada espanyola, interpretada per la catalana Aida Folch. Desprs del ress mundial de la pellcula danimaci Chico y Rita, el director madrileny compta amb la collaboraci del clebre guionista francs Jean-Claude Carrire, que reprn una idea original de Rafael Azcona. En aquesta pellcula de repartiment internacional trobem tamb la presncia de lactriu italiana Claudia Cardinale, que interpreta el paper de la dona de lescultor.

El festival donostiarra ha seleccionat una altre film rodat en blanc i negre Blancanieves de Pablo Berger. Es tracta duna film amb producci catalana amb una esttica hereva del cinema mut en qu el director de Torremolinos 73 adapta de forma original el clssic conte dels germans Grimm a limaginari andals dels anys 20. Aix, Blancaneus estar interpretada per Macarena Garca, el seu pare torero anir a crrec del mexic Daniel Gimnez Cacho mentre que la madrastra del conte ser Maribel Verd. Per les fotos que circulen per la xarxa sembla que potser no estarem gaire lluny daquelles atmosferes podrides de Joseph Von Sternberg de la m duna provocadora i escandalosa Marlene Dietrich a El diablo era mujer.

Javier Rebollo retorna al Festival per tercera vegada amb El muerto y ser feliz desprs de debutar-hi amb Lo que s de Lola i guanyar com a millor director en ledici de lany 2009 amb La mujer sin piano. En aquesta coproducci internacional es descriu el viatge sense retorn dun veter assass a sou interpretat per Jos Sacristn que fuig malalt dun hospital tot travessant Argentina. Aquesta coproducci compta amb participaci catalana de la m de la productora de Llus Miarro, Eddie Saeta, aix com de TV3, mentre que una part del seu metratge ha estat rodat a Barcelona i rodalies.

La quarta cinta espanyola que competir per la Conxa dOr s la coproducci espanyola-italiana-croata a crrec de lactor i director itali Sergio Castellitto Venuto al mondo (Volver a nacer). Castellitto torna a treballar amb lactriu espanyola Penlope Cruz desprs de lexitosa No te muevas i la diva espanyola interpreta ara a Gemma, una refugiada dels Balcans, que torna a Sarajevo desprs de setze anys amb el seu fill per seguir les passes del pare desaparegut en el setge de Sarajevo. De la resta del repartiment internacional cal esmentar la participaci de lactor nord-americ Emile Hirsch que fa de Diego, company fotgraf de Gemma, i tamb lactriu i cantant anglesa Jane Birkin. La pellcula est basada en una novella de Margaret Mazzantini i t la data destrena prevista pel 18 de gener de 2013.

Fora de competici es podr veure la coproducci internacional del barcelon Jos Antonio Bayona que desprs dEl orfanato sembla haver conquerit el cel en la seva segona pellcula The impossible-Lo impossible rodant amb primeres espases mundials com Naomi Watts o Ewan McGregor. La pellcula explica la histria de supervivncia dun matrimoni i els seus tres fills desprs de patir un tsunami a les tranquilles costes de Tailndia lendem de Nadal. A ning se li escapa que es tracta duns fets inspirats en la pura realitat i sembla que Bayona abandona el fantstic i els fantasmes per abraar el cinema espectacular de catstrofes travessat pel melodrama. Daltra banda, el catal Eduard Corts repeteix en el cinema dintriga, desprs de la recent The Pelayos sobre una famlia que senriqueix fent caure la banca en diferents casinos, en una incursi en el terreny dels robatoris i lacci a Atraco!. Aquest nou film t ara ambientaci dpoca per recrear lepisodi histric de latracament de les joies empenyorades dEva Pern per cobrir les despeses del seu exili en una visita espanyola els anys 50. En el repartiment daquesta comdia esbojarrada hi figuren Guillermo Francella, Nicols Cabr, Amaia Salamanca o Oscar Jaenada.

En la secci Zabaltegi del festival dedicada als nous realitzadors David Valero presentar el seu documental Los increbles, amb una porci de producci catalana a crrec de Salto de Eje; Miguel ngel Domnguez mostrar la seva segona pellcula rodada a Sibria i Kazakhstan Chaika; i el director Maral Fors, sorgit de la factoria de la talentosa ESCAC, far el seu debut en el terreny del llargmetratge amb Animals. Es tracta duna nova proposta nascuda de la prpia productora de lescola Escndalo Films rodada en catal i angls i que parla de les ferides de lamor adolescent.

Daltra banda, el certamen basc ja va avanar que la seva pellcula inaugural seria Fraude de lescriptor i director Nicholas Jarecki. Aquest film ambientat en el mn de les altes finances que combina famlia, infidelitats i corrupci est protagonitzat per un matrimoni aparentment perfecte a qui donen vida Richard Gere i Susan Sarandon. La cerimnia dinauguraci comptar amb la visita conjunta daquests dos astres i es dona el cas que ambds retornen a Donosti desprs dhaver acudit per separat en anteriors ocasions per recollir sengles premis honorfics del festival.

Notcies - Cinema Catal . NET


lectures: 1061

Joan Millaret Valls

20 d'agost de 2012


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small