cinema catal� . caT
Notícies anteriors
ICE AGE, QUE JA VA COMENAR EL SEU DESGEL A PARTIR DE LA SEGONA PART, ARRIBA ARA EN ESTAT LQUID A LA NOSTRA CARTELLERA EN LA SEVA QUARTA ENTREGA

Sn poques les sagues que mantenen frescor, genutat i rigorositat seqela rere seqela i Ice Age no ns cap excepci. Degut a l'xit de la franqucia, la predisposici del pblic est prcticament assegurada per la qualitat de la cinta depn dels seus responsables i aquests, encegats per una aglomeraci de dlars fcils daconseguir, sobliden de l'esfor envers una quarta part, la qual, hauria de ser equiparable (sin superior) a l'invertit en les seves antecessores.

A Ice Age : La formaci dels continents, el macguffin de la histria s la constituci dun nou globus terraqui, tal com indica el seu ttol. Aquesta vegada, la coneguda obsessi desmesurada de Scrat (lesquirol entranyable) provoca un cataclisme geolgic imparable i com a conseqncia daquests violents moviments ssmics, el mamut Manny, el tigre dents de sabre Diego i el mandrs Sid - acompanyat de la seva irascible via - queden allats de la resta del ramat, a la deriva i a la merc de volubles fenmens naturals i cruels pirates.

Coproduda de nou pels Blue Sky Studios i Fox Animation, aquest quart lliurament de la popular saga prehistrica ha estat dirigit per Steve Martino (Horton) i Mike Thurmeier (Ice Age 3: L'origen dels dinosaures), que repeteixen per no milloren la frmula consolidada pel seu mentor, el brasiler Carlos Saldanha (Ice Age 2). No obstant, el segell Thurmeier segueix essent significatiu en aquesta entrega, la qual, a nivell formal, ha seguit mantenint una bona caracteritzaci de personatges i traient partit del format 3D estereoscpic.

s vox populi que quan una saga funciona a la taquilla, aquesta no perd loportunitat desprmer la guixeta tot el possible i encara que la primera seqela, Ice Age 2: El desgla, no estava a l'altura de la seva predecessora, seguia amb la lnia duna animaci d'all ms aguda i gamberra. No obstant aix, amb Ice Age 3: L'origen dels dinosaures, siniciava lextinci dun gui directe i genu, traient gran profit de l'escenari subterrani, lacudit fcil i afegint carismtics personatges (com Buck, la mostela brnia), per sense mantenint la vivacitat de lopera prima.

A dins del camp de lanimaci s poc freqent trobar-se amb una saga tant longeva (ms duna trada de films), cosa que sembla haver quedat reservat a grans estudis com Pixar i Dreamworks, la primera amb la seva trilogia de Toy Story i la segona amb la tetralogia de Shrek (i el seu spin-off, El gat amb botes). No obstant aix, aqu est Blue Sky Studios, que amb la (reeixida) franqucia dIce Age ja arriba a les quatre pellcules, una quantia molt poc habitual i certament envejable.

A Ice Age 4, els senyals d'identitat de la saga segueixen fora intactes i el missatge familiar s, novament, la pedra angular sobre la qual es recolzen les vicissituds de la trama. Aquest lliurament tamb aporta, com ja van fer les seves predecessores, nous personatges (alhora que redueix el protagonisme d'altres), entre els quals podrem destacar "Prssec" (traducci, per risible que soni, de l'original Peaches). No obstant, l'esdevenir de la trama no pot qualificar-se d'una altra manera que de previsible i plana, pel que desvirtua notablement el seu registre genealgic.

Positivament, l's del 3D resulta ms que agradable dotant de bellesa animada als backgrounds i augmentant la realitat de l'acci. Lptima renderitzaci i els moviments humanitzats dels personatges sn altres aspectes innegables. Tots els personatges, ja mtics a les tres entregues anteriors, segueixen apareixent amb tota la seva musculatura cmica pel que aix no impedeix passar una estona agradable amb les desventures d'aquests simptics animals prehistrics, per mai recuperant el to i l'esperit hilarant que han fet de la franqucia un dels xits ms destacats de lltima dcada.

Cal destacar la important tasca pel que fa a la banda sonora, a crrec de John Powell, un clssic de grans produccions danimacions de Hollywood que ja disposa en el seu currculum de films daltura com Shrek, Robots o la nominada a lOscar Rio, a part de totes les predecessores dIce Age. El londinenc compon una banda sonora al ms pur estil Giacchino, una imparable simfonia, aventurera i encisadora. Aquesta banda sonora concebuda pel cada vegada ms imprescindible britnic, aporta unes dosis d'pica i emoci vitals per l'acci i el desenvolupament del film.

L'argument s llis i navega entre un Json amb els seus Argonautes i un pic Ulisses tornant a la seva anhelada taca. s ben cert que l'argument d'Ice Age 4 pot pecar de redundant encara que tamb resulti addictiu i reconciliador davant daquells que agreixin lanimaci i la visi estereoscpica. Ara b, aquell que decideixi escollir-la entre les escasses opcions de la cartellera estiuenca, amb Ice Age 4 ha de saber que no veur una pellcula amb elements renovadors del cinema d'animaci actual, sin un entreteniment infrtil amb un bon acabat tcnic per exigus dosis d'epinefrina.

Un film que far les delcies dels menys exigents, amb personatges simptics i una infinitat de situacions gravades a la retina de lespectador. Dir que aquesta proposta estiuenca somatitza els signes d'esgotament de la franqucia seria un eufemisme i s que Ice Age no refresca la sala tal com el clima ho exigeix, tot el contrari, la deixa tbia. Almenys no us perdeu la recurrent i elaborada pea que precedeix el film, el primer curtmetratge dEls Simpson realitzat en els seus ms de vint anys d'histria i que pot servir com a preludi duna seqela del mateix film de Silverman. Est a punt de nixer una altra possible saga animada i escurabutxaques?

Notcies - Cinema Catal . NET


lectures: 1119

Una crtica dric Antonell

20 d'agost de 2012


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

Grcies per considerar que s una peli per gent poc \
Laia C.20-08-2012

jo la vaig veure amb el meu cos de 11 anys i el pobre s'avorria, crec que la saga s'ha desgastat una mica, perdoneu per alg ho havia de dir!
martina21-08-2012

la primera s la millor, com diuen, a partir d'aqu les segones i terceres parts i quartes partss mai han estat bones...
miquel23-08-2012

ESTIC MOLT CANSADA DE TANTES SEGONES, TERCERES I QUARTES PARTS...
OLGA23-08-2012

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small