cinema catal� . caT
Notícies anteriors
EL MILLOR CINEMA ESPANYOL ARRIBA AMB LA TARDOR

Passat un estiu ms que avorrit, els cinfils poden estar tranquils. La tardor ens portar millors pellcules. Estrenes taquilleres al marge, durant les properes setmanes els aficionats a la gran pantalla gaudiran de les noves obres de cineastes com Woody Allen, David Cronenberg i Walter Salles, entre daltres. En clau espanyola, sespera molt de les propostes de David Trueba i Pablo Berger, responsables de El artista y la modelo i Blancanieves, respectivament.

Woody Allen, de vacances a Roma
Per comenar, un plat fort. Woody Allen sembla trobar-se cada cop ms cmode a les vacances pagades per Europa que Mediapro li regala a lestiu i en aquesta ocasi sha decidit per rodar a Itlia desprs de fer-ho a Londres i Barcelona. La seva ltima pellcula, A Roma amb amor (sorpresa, hi ha cpies en catal) s irregular i precipitada, per mant la ironia i els dilegs gils, trets didentitat del cineasta americ. La presncia de Penlope Cruz grinyola, per per sort Ellen Page ho compensa.

Els amants dels thrillers dacci gaudiran amb lestrena de Sin frenos, pellcula que amb un pressupost ridcul ha estat la sorpresa de la temporada als Estats Units i que ha estat rebuda amb elogis per la crtica especialitzada. Amb un ritme frentic i amb uns quants girs narratius a la trama, i protagonitzada per Joseph Gordon-Lewitt (que ja va cam de ser una estrella), el film narra les peripcies dun missatger que es passeja en bicicleta per Nova York i que s assetjat per un policia corrupte.
Sin frenos (...) ha estat la sorpresa de la temporada als Estats Units

A casa nostra, la indstria encara una temporada sense grans expectatives de recaptaci. A linjust augment de lIVA de les entrades shi afegeix que cap dels directors principals del cinema espanyol ha destrenar. Lexcepci s David Trueba, que presenta El artista y la modelo. Protagonitzada per Claudia Cardinale i la reusenca Aida Folch, la crtica ha assenyalat que s el seu millor treball des de Belle Epoque (1992). La cinta de Trueba ha estat, amb Grupo 7 (notable exercici de cinema policac) i amb Blancanieves, de Pablo Berger, preseleccionada per a representar Espanya als Oscars.

Kristen Stewart contra Robert Pattison
La mala sort ha estat la constant de Blancanieves des de linici del projecte. Berger sha fet un fart dexplicar a les entrevistes prvies a lestrena de la pellcula les dificultats que ha tingut per a finanar- la. Rodada en blanc i negre i muda, cap productor volia posar-hi diners. Un fracs segur, devien pensar. El curis del cas s que llavors va arribar The artist i va arrasar als Oscars. Difcilment Berger aconseguir un xit econmic tan gran com el de la cinta francesa, per s estimulant que al cinema espanyol hi hagi espai per a propostes ms arriscades. Que lacadmia hi confia ho evidencia el fet que hagi estat lescollida per a jugar-se lestatueta daurada.

Ja a loctubre ens arribar lesperada adaptaci cinematogrfica de la novella A la carretera, de Jack Kerouac. Dirigida per Walter Salles (el responsable de Diarios de motocicleta), la pellcula va ser rebuda amb tebior al festival de Cannes. Les crtiques nhan valorat de manera positiva la seva esttica per han carregat amb duresa contra lherona del film, Kristen Stewart. La seva parella a linfame Crepsculo
Notcies - Cinema Catal . NET


lectures: 1057

Marc Busquets i Obr

28 de setembre de 2012


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small