cinema catal� . caT
Notícies anteriors
EL CUERPO OBRA EN CANAL EL 45 FESTIVAL INTERNACIONAL DE CINEMA DE CATALUNYA-SITGES 2012

Aquest divendres dia 4 sha inaugurat oficialment la 45 edici del Festival Internacional de Cinema de Catalunya-Sitges 2012 amb la projecci del thriller El cuerpo del debutant Oriol Paulo, guionista de Los ojos de Julia. La pellcula encarregada dobrir el certamen catal ha significat la tercera presncia de lactriu Beln Rueda en la cerimnia inaugural del festival en els darrers temps. Tot va comenar amb el seu personatge de patidora a films com El orfanato, va continuar passant-ho malament a Los ojos de Julia i ara protagonitza en un registre diferent, ms proper a la femme fatale, el thriller El cuerpo. Tres films inaugurals amb marcat segell catal com indica la seva empresa productora responsable, Rodar y Rodar.

Aquesta actriu est acompanyada en el repartiment per un altre gran de la pantalla com Jos Coronado que repeteix de policia desprs de No habr paz para los malvados. La pellcula inaugural combina dos temps narratius diferents i dos espais oposats. Aix es mou entre el temps present en una nica nit en ledifici laberntic duna morgue on desapareix el cadver duna dona i el passat en una mansi visitada a travs de diversos flashbacks per retratar la complicada vida de la parella protagonista.

El Festival ha atorgat el guard La Mquina del Temps a tota una musa del cinema de terror itali dels seixanta com lactriu Barbara Steele grcies sobretot a Mario Bava i La mscara del diablo. Lactriu britnica acut a Sitges amb una darrera pellcula, The butterfly room de Jonathan Zantonello, una cinta exhibida en Sessi Especial en qu sembla revisitar aquell cinema de gran guinyol protagonitzat per actrius grans i psictiques a lestil de Qu fue de Baby Jane?.

I si el motiu temtic de la present edici ha estat la imatge de lapocalipsi, de la destrucci planetria total, amb relats sobre la fi del mn i la supervivncia en condicions extremes, tot aix ho hem pogut trobar en el film nord-americ de la secci oficial a competici The day de Doug Aarniokoski. Una pellcula que recupera largument i els temes de The road en un mn novament assolat, de cels grisos i plujosos, en qu lhome sha convertit en una bstia per lhome ja que lespcie humana ha retornat al canibalisme. En aquest mn post-apocalptic pensat per un dels responsables de la srie televisiva Perdidos com s Dominic Monaghan, un grup de resistents intenta preservar la civilitzaci per desconeix que lenemic potser es troba dins dells.

Notcies - Cinema Catal . NET
L'equip d'El cuerpo


lectures: 1021

Joan Millaret Valls

7 d'octubre de 2012


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small