cinema catal� . caT
Notícies anteriors
SITGES'2012. SISMES, HORRORS I LLGRIMES

Aquest cap de setmana ha passat per Sitges com un autntic tsunami la pellcula Lo imposible/The impossible del barcelon Juan Antonio Bayona per estovar lendurit cor dun pblic que no es deixa impressionar fcilment, tal com resa lespot publicitari del festival. Desprs de tenir lhonor dinaugurar el 2007 el festival de Sitges amb El orfanato, J. A. Bayona retorna al festival per tocar la glria amb un film espectacular que li ha reportat el seu salt internacional amb un repartiment de primeres espases com Ewan McGregor i Naomi Watts. Desprs de passar per festivals com Toronto i Sant Sebasti, Sitges ha estat el marc escollit pel desembarcament daquest film inspirat en els fets reals duna famlia que va sobreviure miraculosament al tsunami que va assolar les costes tailandeses lhivern de 2004.

Per a una estona, el pblic ha canviat la cridria, la conya i els esglais per lemoci i la llgrima viva tot i que la pellcula mant alguna breu escena dimpacte, emparentada amb el gore vessant fastigs, que pot provocar algun desmai als ms aprensius. Ms enll daquest ensurt, la pellcula explota el necessari costat espectacular amb la visualitzaci del desastre i reposa el pes del conjunt en la angoixant missi que porten a terme els cinc membres duna famlia que ha estat escombrada per les onades gegants per retrobar-se desesperadament. Una pellcula de supervivncia pura en qu lsser hum sha denfrontar a una naturalesa desfermada i, tamb, un melodrama escorat cap a la banda ms lacrimgena sobre la dispersi dun grup familiar i la consegent reunificaci. Una pellcula exhibida en sessi especial aquest diumenge dia 7 i que ha comptat amb la presncia del jovenet actor Tom Holland, qui interpreta un dels tres fills de la dissortada famlia, al costat del mateix director J. A. Bayona.

Malgrat la presncia abassegadora de Lo impossible, el festival ha pogut deixat altres moments intensos carregats de sentimentalitat en aquesta atapeda jornada de diumenge com la presncia de lactriu nord-americana Dee Wallace per acompanyar la projecci del clssic restaurat dSteven Spielberg E.T. El extraterrestre en motiu del seu 30 aniversari i on ella interpreta la mare del nen Elliot. Dee Wallace ha arribat a Sitges per rebre tamb el premi Maria Honorfica per la seva carrera en el cinema fantstic i de terror i, a ms, per promocionar la pellcula de la secci oficial The Lords of Salem del director Rob Zombie que sexhibir aquest dilluns.

Per un festival daquesta envergadura ha deixat tamb altres instants forts convertits en petits sismes adolescents grcies a la presncia dactors populars i sagues imprescindibles. El dissabte dia 6 es va tornar a repetir el que ja s un episodi obligat en el festival de Sitges des de fa un temps. Ens referim al material indit que es projecta als fans de la saga Crepsculo com una autntica primcia abans de lestrena oficial dAmanecer 2. Un esdeveniment engrandit per la presncia dun dels actors de la saga com Chasque Spencer que va fer les delcies duna copiosa audincia femenina de dimensions inextingibles.

Els banys de multituds es van reproduir de nou el dissabte grcies a la presncia de lactor Elijah Wood, el conegut Frodo dEl senyor dels anyells, que ha visitat Sitges per rebre el guard La Mquina del Temps. La seva destacada presncia ha servit tamb per acompanyar el film de la secci oficial fantstic gales que ell mateix protagonitza, Maniac. Una cinta francesa-nord-americana dirigida per Franck Khalfoun i apadrinada per Alexander Aja que no s altre cosa que el remake dun sanguinari slasher dels vuitanta en qu Elijah Wood interpreta un personatge solitari responsable duna botiga de maniquins que amaga secrets inconfessables.

I si comenvem parlant del tsunami del 2004 revisitat per J. A. Bayona a Lo impossible, en un festival marcat pel motiu de lapocalipsi i la fi del mn doncs ara podrem acabar parlant dun altre cataclisme natural de grans proporcions destructives com va ser el terratrmol xil del 2010 que ha servit com a fons protagnic del film Aftershock del xil Nicols Lpez. Aquest film dhorrors naturals, que transforma les vacances dun grup de nois en un lloc turstic en un autntic infern, participa en la competici i ha comportat larribada del seu protagonista, escriptor i productor, Eli Roth, fams per ser el responsable de Hostel.

Notcies - Cinema Catal . NET
L'actor Elijah Wood


lectures: 1088

Joan Millaret Valls

8 d'octubre de 2012


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small