cinema catal� . caT
Notícies anteriors
KEN LOACH TORNA AMB LA SEVA HABITUAL CRTICA SOCIAL A TRAVS D'UNA COMDIA MALTEJADA, ANOMENADA LA PARTE DE LOS NGELES

L'humor ja va ser una de les claus de l'xit d'algun dels primers films de Ken Loach com Raining Stones, que provocava somriures sense desviar-se dels cnons del melodrama social. Per en aquests ltims anys, el cineasta britnic s'est decantant obertament cap a la comdia popular com una nova forma d'aproximar-se a les problemtiques de sempre, fins i tot obtenint reconeixements, com el premi especial del jurat del Festival de Cannes denguany.

Tan amb Buscando a Eric, film en qu el jugador de futbol Eric Cantona exercia de conseller espiritual laic, com amb La parte de los ngeles, Loach sacosta a la comdia popular britnica -la que els Estudis Ealing va situar entre les millors del gnere desprs de la Segona Guerra Mundial- per mai abandonant les problemtiques socials del proletariat britnic (aquesta vegada sota la bandera de Saltire).

Un jove pare de famlia de Glasgow no aconsegueix escapar del seu passat delictiu per la vida li canvia quan es creua amb Rhino, Albert i la jove Mo que, com ells, evita la pres per no una pena de treballs socials. Henri, l'educador que els hi han assignat, es converteix llavors en el seu nou mentor i els inicia en l'art de la cata de whisky on entre destilleries i sessions de degustaci, Robbie descobreix que t un autntic talent com a tastador.

Davant del to dramtic tantes vegades emprat per Ken Loach per retratar problemes socials, el director i el seu habitual guionista Paul Laverty composen una melodia riallera i condescendent per acostar-nos al poc prometedor futur d'un grup de joves NI-NI. Com una versi sorneguera i etlica de Men of Boys Town (Norman Taurog, 1941), The Angels' Share empatitza afablement amb lespectador, degut a l'afecte dels seus personatges.

Sir Loach presenta una cinta tenyida de discreci realista que, de vegades, es desdibuixa en forma de pseudodocumental vrit. El gui gaudeix de sobrietat i els seus actors alimenten amb espontanetat les lnies argumentals. Com s habitual en els films del director angls, el repartiment sembla que no actu i s que es desprn total naturalitat de les seves interpretacions. Destaquen un aspre Roger Allarn i un intens Paul Brannigan, en la seva primera incursi cinematogrfica.

La fotografia, a crrec Robbie Ryan, s pura artilleria visual que ja va funcionar a pellcules com laclamada Fish Tank, Red Road o la inslita Insolation. Ryan aconsegueix crear llum don no nhi ha (degut a la teranyina nuvolenca escocesa) on aquesta llangueix entre les sensacionals Scottish Highlands i els rostres variants dels seus personatges. Mereix bona nota la illuminaci dels interiors summament tnues.

Estem davant duna comdia etlica de moderada graduaci on el director de 76 anys recupera el to de la crtica social al voltant dels suburbis galics ms excntrics. Una cinta sense pretensions, plena de tendresa cap als personatges: tots perdedors, tots perduts, tots desemparats. Un cop ms, Loach beu a la salut d'aquesta classe popular que protagonitza sempre les seves pellcules, amb un humor de vegades estrepits per amb un absolut respecte cap a aquest collectiu.

Com un reconegut Black Bull de 40 anys o un excellent Glenfiddich Vintage -probablement un dels whiskys ms especials de les terres altes- el film es converteix en un petit plaer per tamb en una petita faula fermentada de realisme mgic. La trama zigzagueja entre el thriller urb i el drama social, passant per la comdia fcil sense ser una intencionada caricatura dels scots. un film que es deixa "beure" fcilment per que gaudeix duna amplitud i una essncia inoblidable pel paladar visual.

Notcies - Cinema Catal . NET


lectures: 1110

Una crtica dric Antonell

19 de novembre de 2012


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

soc expert en whiskyes i els que ha posat l'autor al final del pargraf sn bons per jo hagus destacado el \
black_bull19-11-2012

el \
black_bull19-11-2012

el \
black_bull19-11-2012

el \
black_bull19-11-2012

el Talisker 18 de Esccia.
black_bull19-11-2012

Per ser crtic de cine i suposo que no tastador professional, no estan malament
black_bull19-11-2012

Suposo que els critics tamb bebeu molt
black_bull19-11-2012

nanos arregleu el formulari de comentaris perqu no deixa escriure frases llargues
black_bull19-11-2012

Black_Bull pots ser expert en wkiskies,per cada un t els seus gustos.La peli s discreta,encara que amb bona histria social.
Laia C.19-11-2012

si fosis experta entendries el que dic, sino hagues recomanat tamb un Old Parr gama alta
black_bull19-11-2012

No necessit ser experta per tenir llibertat d opini i gustos.I si miressis la peli sabries que els whiskies que menciona n ric surten a la peli.
Laia C.19-11-2012

Jo sc experta en literatura i no prohibir a la gent opinar sobre gustos en llibres,cada persona s un mn.Tampoc vull acabar semblant una pedant,com alguns.Recorda que aqu s opina de pelis,no de whiskies.
Laia C.19-11-2012

Visca el cinema i visca el Whisky!
Manu19-11-2012

tranquila dona, jo nomes opino del que se no de cine. el meu comentari era una sugerencia d'expert. si vols tenvio per un email els millors whiskys, si t'interesen
black_bull19-11-2012

Tranquil home,estalivia't la llista de whiskies,no sn la meva devoci,tot i haver fet ruta de destilleries per Sctoland.Salut i llarga vida al cinema!
Laia C.19-11-2012

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small