cinema catal� . caT
Notícies anteriors
UNA PISTOLA EN CADA MANO, DE CESC GAY, RETRATA LA CONDICI HUMANA AMB ESTIL I VERSEMBLANA

Aquest prxim 5 de desembre sestrena Una pistola en cada mano de Cesc Gay, creador de microcosmos que compta amb obres tan brillants i suggerents com A la ciutat o V.O.S. En aquesta ocasi, el barcelon insurgeix de ple en el gnere de la comdia, a travs duna pellcula coral que radiografia la vida sentimental d'uns homes infausts en les seves relacions de parella.

Dos amics que es retroben desprs d'anys de distncia. Una exparella que parla de les seves divergncies sentimentals. Dos homes (cornut i amant) que conversen en un parc. La seducci i repulsi entre dos companys de feina. Dues parelles que diuen ser grans amics i no sexpliquen res important. Cinc histries, cinc relats teixits artesanalment per Cesc Gay que donen forma a una histria homognia de final convergent.

Per la part interpretativa, el director catal compta amb un repartiment estellar format per Javier Cmara, Ricardo Darn, Eduard Fernndez, Cayetana Guilln Cuervo, Jordi Moll, Eduardo Noriega, Candela Pea, Alberto San Juan, Leonardo Sbaraglia, Clara Segura, Luis Tosar i Leonor Watling, entre altres. Un repartiment que, noms per la seva entitat i qualitat, construeix i sost el propi metratge.

Amb un gui escrit pel mateix director i pel seu company Toms Aragay, el llargmetratge es centra en les diferents situacions que viuen en especial- els protagonistes masculins, a travs duna sinopsi certament peculiar. Un retrat irnic i emocional en clau d'humor, on els dilegs prenen un paper protagonista i parlen dhomes frgils, volubles, insegurs, per contra dunes dones dominants, amb la paella agafada pel mnec.

Ms enll de la seva aparena fragmentada, larma que utilitzen el seus protagonistes travessa de cap a cap la solitud: amb una pistola labsncia i amb laltra la necessitat de ser correspost. Totes les histries comparteixen el buit, la importncia del passat i els seus efectes sobre el present, la insatisfacci perenne de l'home. Pura narraci visual on es creen personatges autntics, palpables, i humans.

La fotografia mereix bona nota i s que Andreu Rebs aconsegueix una paleta de colors i filtres directes, permetent a lespectador palpar la gran pantalla tal com ho va fer a Ficci, Susanna o a la TV Movie Mobbing. Rebs defuig de sofisticacions gratutes i traspassa les debilitats i les fortaleses a la gran pantalla. Una emulsi informal, transparent i naturalista, que empatitza amb la pupilla dun espectador amb ganes de connectar.

Cal destacar tamb limportant tasca de la banda sonora, a crrec de Jordi Prats, un compositor emergent pel que fa a produccions artstiques arreu de lestat: des dobres teatrals dxit contrastat (Germanes) fins a series de televisi (Homenots), passant per treballs purament cinematogrfics (Hotel Room). El saxofonista, collaborador habitual de Cesc Gay, dissenya una simfonia amb amargues notes de realisme sobre el pentagrama.

Com som i per qu. D'aix va aquest film viscut -ms que interpretat- per uns actors tan naturals com pertorbats. En aquest sentit, el director aconsegueix un dels seus petits miracles, el gran exemple era fins ara Ficci. Ni ms ni menys que el miracle de la veritat: aconseguir que tot soni versemblant, que desaparegui lobjectiu de la cmera i que la lnia argumental sigui perpendicular a la vida mateixa. Una tasca complicada que aconsegueix resoldre aquest orfebre del nostre cinema.

El sis llargmetratge dirigit per Cesc Gay s, doncs, un relat per la gent que s'ha perdut alguna vegada en aquest cam etern anomenat vida; gent que ha oblidat la illusi en algun moment, gent que ha caigut en una espiral de decadncia o per persones incompreses que noms necessiten algun allicient per tornar a la realitat, tornar a viure, tornar a sentir, tornar a estimar. Per aix i per ms, aquesta obra podr ser vilment incompresa com tamb idolatrada per la seva essncia vital.

Notcies - Cinema Catal . NET

lectures: 1236

Una crtica dric Antonell

4 de desembre de 2012


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

tinc moltes ganes de veure-la
mart c.04-12-2012

Guai, guai, per les vas a veure a una hora que no te puc acompanyar!
Laia C.04-12-2012

Crec que Cesc Gay recupera l'esperit coral de A la ciutat; b, b...
Norma Desmond04-12-2012

Molt bona peli, s senyor! Retrat inclement i cru d'una masculinitat abocada al patetisme, el ridcul i l'estupidesa. Gui esplndid encara que abusa una mica de les frases sentncies.
JOAN04-12-2012

ara l'he vista i m'ha encantat, semblava com si passs per all i casualment pugus escoltar els personatges. m'agraden aquestes pelis
isabel09-12-2012

Una gran pellcula plena de petits detalls i grans veritats. El patetisme mascul i la incapacitat per ser plenament feli tractat amb un to irnic i gens pretencis.
Josep Maria11-12-2012

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small