cinema catal� . caT
Notícies anteriors
ELS MISERABLES: UN MELODRAMA MUSICAT DE CARA A LA GALERIA I DIRECTE CAP ALS OSCAR

Llegir Les Misrables s una de les experincies ms interessants que pot tenir un lector. Vctor Hugo ens ofereix una histria on es barregen de forma magistral el romanticisme, el melodrama i la crtica social. Aquells que satreveixin a gaudir de lobra mestra de lescriptor francs vibraran amb la persecuci sense treva que el policia Javert sotmet a lex pres Valjean, la terrible histria de Fantine i la valentia dels revolucionaris parisencs en la rebelli del 1832, el punt culminant dun lustre marcat per la fam i la mort.

La histria del dramaturg gal i les famoses canons del musical original es retroben en aquesta coproducci britnica - estatunidenca per explicar una visi ms optimista que miserable, malgrat les innombrables penries dels seus protagonistes. La histria ens ofereix drama, sentimentalisme i algunes dosis dhumor a parts iguals, sense caure en recursos massa forats i explicant tot el necessari perqu aquells que mai han gaudit de la novella original, puguin ara digerir-la a travs dun mer producte dentreteniment.

Els treballs previs de Tom Hooper no convidaven a pensar en un treball memorable pel que fa a la posada en escena, acusat per molts de teleflmic. Des del seu acadmic i oscaritzat treball a The King's Speech, fins a la ignorada The Damned United, aqu demostra la seva capacitat en instants ocasionals, especialment quan aposta per la intimitat en certes canons a travs de primers plans sostinguts, una forma previsible per efectiva de ressaltar el seu component emocional.

Claude-Michel Schnberg, compositor de msica teatral i canons populars, dissenya en aquesta ocasi una contundent banda sonora, responsable de gestionar bona part de la crrega dramtica del film. Compositor de musicals com Marguerite, Cleopatra o Miss Saign, el bret sap brindar aqu moments memorables com la pea On my own, interpretada pel personatge dponine, aconseguint transmetre a l'espectador les emocions latents que potser la imatge no s capa de canalitzar.

Tanmateix, s indubtable que el punt fort del film s el seu meravells repartiment. Anne Hathaway s tan commovedora com la infortunada Samantha Barks, mentre que Hugh Jackman sorprn amb la seva faceta com a cantant gaireb operstic en el seu rol d'ex presidiari. Igualment memorables sn les interpretacions d'Helena Bonham Carter i Sacha Baron Cohen, realment divertits com a parella dhostalers lladres. Per la seva banda, Russel Crowe no s gens convincent en el seu paper de Javert.

Ells sn els principals responsables dalguns dels millors moments (escassos) daquesta versi dEls miserables. Aix, alguns espectadors no podran reprimir les seves llgrimes en veure a Fantine interpretant la trista I Dreamed a Dream o riure amb el nmero cmic protagonitzat per Carter i Cohen. Sn espurnes de veritable talent en un conjunt vists que avorreix. Al final, tot i les grans interpretacions i labundncia de mitjans, ladaptaci cinematogrfica acaba sent plvora mullada.

Incls en la part interpretativa no tot sn flors i violes, i s que aquesta queda tacada per algunes subtrames com la dels personatges interpretats per Amanda Seyfried i Eddie Redmayne, a travs duna trama amorosa dalta rebosteria que es converteix en un dels punts ms febles del gui de William Nicholson: la parella es veu una vegada en la llunyania i ja estan perdudament enamorats. Nicholson adapta un musical complicat per no t en compte el format flmic i el ritme que nha de resultar.

Loscaritzat director abusa de picats i contrapicats que noms donen grandiloqncia a la narraci, per no grandesa. Lespectador poc familiaritzat amb el musical original es pot veure aclaparat pel soroll, per sadonar que la cinta del britnic no ofereix tant com sembla. El director soblida del ritme que ha de tenir un musical i elabora ms aviat un melodrama musicat, summament letrgic. Aix s, Hooper somriu sabent que unes quantes nominacions als Oscar estan assegurades i que part de lobjectiu de producci es veur assolit.

Bon any 2013.

Notcies - Cinema Catal . NET


lectures: 1238

Una crtica dric Antonell

2 de gener de 2013


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

excellent musical, llstima de Russell Crowe, molt desafortunat
Ramis02-01-2013

Doncs a mi em va sorprendre agradablement. Els primers plans molt ben aguantats pels actors. Grans veus. Escenografia encertada. I moments emocionants. Direcci molt correcte en general.
Atticus F.02-01-2013

Ai mare meva. Lhe vista i es un pastel. Coincideixo amb la critica. Es fa molt pesada...
carles bcn02-01-2013

Doncs a mi m'ha encantat, i les mancances (qualitat vocal Russell Crowe i algun passatge massa ensucrat) la fan ms propera
Montse02-01-2013

Russell Crowe queda en evidncia, vergonyosa actuaci! la resta d'actors, esplndids! bona coreografia per massa moviment de cmera
Manu197403-01-2013

Si. Hi ha bones interpretacions pero poc mes a rascar. Jo i el del meu costat miravem bastant el rellotge a partir de la hora i mitja de pelicula
daniel03-01-2013

Amanda Seyfried i Russell Crowe estan mal triats. La peli s molt bona,es fa una mica llarga i amb bona msica.Encara que pels lectors sempre ser millor el llibre! :)
Laia C.07-01-2013

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small