cinema catal� . caT
Notícies anteriors
LES PELLCULES BLANCANEU I EL BOSC IRROMPEN AMB FORA EN LA CURSA FINAL DELS V PREMIS GAUD

Aquest dilluns 7 de gener a lauditori de la Pedrera de Barcelona shan donat a conixer totes les pellcules candidates a estatueta que competiran en la cinquena edici del Premis Gaud que concedeix lAcadmia del Cinema Catal. De cara a la cerimnia dentrega dels premis Gaud, que tindr lloc el proper diumenge 3 de febrer al BTM (Barcelona Teatre Musical) en una gala conduda per Andreu Buenafuente i televisada per TV3, sobresurten entre les 89 pellcules presentades dos ttols ben destacats: Blancaneu de Pablo Berger amb 12 nominacions i El bosc dscar Aibar amb 11. A ms distncia shan situat un grup de ttols perseguidors conformat per Els nens salvatges de Patricia Ferreira amb 8 nominacions; Fnix 11-23 de Joel Joan i Sergi Lara amb 7; i empatats a 6 nominacions trobem les tres cintes (Rec3)Gnesis de Paco Plaza, Lo imposible de Juan Antonio Bayona i Una pistola en cada mano de Cesc Gay.

Com que ens trobem en un pas anormal, la categoria principal a millor pellcula sescindeix en dos nimes, millor pellcula parlada en catal i millor pellcula en llengua no catalana per que ha estat feta a Catalunya o compta amb component industrial catal. Daquesta manera ens trobem que competiran en la categoria de millor pellcula en llengua catalana la cinta muda per tant desllenguada- Blancaneu, Els nens salvatges, El bosc i Fnix 11-23. Mentre que en laltra categoria trobem a la pardica cinta terrorfica (Rec3) Gnesis, el thriller Red Lights de Rodrigo Corts, la comdia The Pelayos dEduard Corts i la pellcula coral sobre la crisi de la maduresa masculina Una pistola en cada mano. Per per optar a millor director sesborren les diferncies idiomtiques que han servit per desglossar la candidatura a millor pellcula i ara competeix tothom barrejat. Aix ens trobem en aquesta important categoria que el director del blockbuster Lo imposible competeix amb Pablo Berger, Cesc Gay i el tndem format per Joel Joan i Sergi Lara.

Notcies - Cinema Catal . NET
Maribel Verd a Blancaneu, de Pablo Berger


lectures: 1133

Joan Millaret Valls

8 de gener de 2013


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

Ei, estava fent una cerca de les nominacions al Gaud i crec que la notcia est equivocada. El Bosc no t 12 nominacions com es diu aqu, sin 11: http://www.tv3.cat/actualitat/500420/TV3-amb-els-premis-Gaudi
marta13-01-2013

Efectivament, Marta. Tens tota la ra.
Joan Millaret14-01-2013

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small