cinema catal� . caT
Notícies anteriors
EL CUERPO (ORIOL PAULO, 2012)

El cuerpo s un d'aquells films que permet avanar-se als esdeveniments. A travs d'un suspens a vegades una mica fluix per capa de mantenir alerta el nervi constant, el desenvolupament de l'acci permet predir la resoluci de la trama. L'espectador, orgulls, espera el final del llargmetratge amb la sensaci d'haver resolt el trenca-closques. No obstant aix, el final ofereix un gir tan inesperat de gui que no deixa ning indiferent. I qui se sentia abans orgulls, ara se sent enganyat per una trampa en l'argument que no ha sabut detectar.

La major part de l'acci de la pellcula transcorre en un dipsit de cadvers, on desapareix el cos d'una dona. L'nic testimoni, el vigilant nocturn, s atropellat mentre fugia d'alguna cosa estranya que ha succet en el dipsit. Tot plegat desencadena en una complicada investigaci policial l'objectiu de la qual s trobar la soluci d'un crim aparentment perfecte.

El film el protagonitzen Beln Rueda, Hugo Silva, Jos Coronado i Aura Garrido. Beln Rueda representa eloqentment la tpica dona poderosa i rica que sempre vol tenir tothom als seus peus. La posada en escena d'Hugo Silva s, en canvi, fora lineal. A ulls de l'espectador, l'actor passa de ser l'acusat de la desaparici del cos de Beln Rueda a ser la vctima del joc de la mateixa dona. Malgrat aix, Silva no resulta gaire creble ni quan deixa anar alguna llgrima en un intent frustrat per convncer els policies de la trampa en la que es troba. Quant a Aura Garrido, les seves intervencions sn puntuals. Jos Coronado gaudeix de ms protagonisme, i alguns dels seus comportaments no encaixen amb el perfil d'un simple detectiu, fet que pot confondre l'espectador. Les seves divagacions, per, noms prendran sentit al final del film.

La primera pellcula del realitzador catal Oriol Paulo s una coproducci de Rodar y Rodar, Televisi de Catalunya i Antena 3, i ha suposat tot un xit de cartellera. Passades les dues primeres setmanes de l'estrena ja havia recaptat ms de 3 milions d'euros. Aquestes dades no sn casuals, ja que El Cuerpo va guanyar el premi a la millor pellcula al Festival Internacional de Cinema Fantstic de Pars.

Notcies - Cinema Catal . NET


lectures: 1288

Una crtica de Sergi Bay Camps

29 de gener de 2013


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

No crec que els girs de gui siguin un demrit, com no ho eren a El sis sentit o Sospitosos habituals, per ex. En tot cas, la trama est molt ben construida i la realitzaci s notable. Bon exemple de cine negre del pas, sense necessitar gran pressupost
Atticus F.30-01-2013

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small