cinema catal� . caT
Notícies anteriors
TROBADA PROPERA I AMENA AMB TOMS ARAGAY I CESC GAY, GUANYADORS DEL PREMI GAUD AL MILLOR GUI PER UNA PISTOLA EN CADA MANO

Ahir dimecres 27 de febrer, a les 19 hores, Guionistes Associats de Catalunya (GAC) i l'Acadmia del Cinema Catal, amb el suport de la SGAE, organitzaven una taula rodona amb Toms Aragay i Cesc Gay, guanyadors del Premi Gaud al millor gui per Una pistola en cada mano.

L'acte es va celebrar puntualment a la Sala Mompou de la seu de la SGAE (Passeig de Colom, 6. Barcelona). A la taula tamb hi participaren breument Joel Joan, president de lAcadmia de Cinema Catal, Irene Iborra, presidenta del GAC, i Anna Manso, guionista de sries de televisi com Vent del Pl i KMM, com a moderadora.

Cesc Gay, que va debutar com a director a lany 98 juntament amb largent Daniel Gimelberg, comentava les dificultats i les pressions que havia rebut per part de productores i televisions, per com no havien sucumbit a aquestes exigncies. Tamb ens explicava el sistema de treball amb Aragay, semblant al dAzcona i Berlanga en la realitzaci de guions. Farcida de complicitat.

Un dels moments ms cmics va ser quan Gay va reconixer que una de les histries del film, la part interpretada per Eduardo Noriega i Candela Pea, coincidia amb una experincia real viscuda per un company/conegut seu. Una escena que ridiculitza a Noriega i a la figura de lhome oportunista de forma humiliant i despietada.

Pel que fa a pellcules, Gay ha dirigit A la ciutat, que va rebre el Premi Goya al millor actor de repartiment (Eduard Fernndez); Ficci, protagonitzada per Eduard Fernndez, Javier Cmara, Montse Germn, Carme Pla i gata Roca; V.O.S.; Canons damor i de droga i Una pistola en cada mano.

Toms Aragay, per la seva part, dramaturg i actor, explicava com ell complementava el gui de Gay com si un joc descacs es tracts, responent a qualsevol moviment de personatge o lnia argumental. En la seva faceta com a guionista pedagog, Aragay t com a objectiu integrar a lintrpret la conscincia del seu potencial creatiu.

Al costat de Cesc Gay, ha desenvolupat una important carrera com a guionista: Krampack, A la ciutat, Ficci i Una pistola en cada mano. Ha estat nominat en dues ocasions als Premis Goya al millor gui original. s professor de gui a l'ESCAC des de lany 2001, tamb s director artstic del festival MAPA (Ponts, Alt Empord) i codirigeix les activitats del collectiu Cllula.

Una pistola en cada mano, ofereix a l'espectador una profunda reflexi (en clau de comdia) sobre la masculinitat. El film s'estructura en vuit histries diferents sobre la vida sentimental i amorosa dalgunes criatures desorientades. Un puzle que juga amb diferents trobades i que investiga el cmic i el pattic de la vida, sense oblidar la importncia de les emocions humanes.

Ms informaci sobre el film a http://www.cinemacatala.net/noticies.php?id=1470

Notcies - Cinema Catal . NET
Joel Joan, Toms Aragay, Anna Manso, Cesc Gay i Irene Iborra
Fotografia: Marina Raurell

lectures: 1170

ric Antonell

28 de febrer de 2013


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

M'agrada que facis reportatges d'actes cinfils d'aqueixes caracterstiques i no noms crtiques de cine. Aix hi ha ms riquesa de notcies a Cinema Catal. :)
Laia C.05-03-2013

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small