cinema catal� . caT
Notícies anteriors
SEVEN PSYCHOPATHS, DESPRS DE COMPLAURE EL PBLIC DEL SITGES 2012, INUNDA LA PANTALLA DE PSICPATES I SARCASME

Sha estrenat Seven Psychopaths, un film que va complaure a un pblic majoritari del Sitges 2012 per que inesperadament no va aconseguir cap guard. El responsable daquesta cinta s Martin McDonagh, angls de pares irlandesos que escrivia el seu nom a Hollywood lany 2005, quan va aconseguir un scar pel curtmetratge Six Shooter.

La histria gira sobre un guionista (Colin Farrell) que busca inspiraci pel seu prxim treball literari, a la recerca de psicpates casuals, mentre dos excntrics amics (Sam Rockwell i Christopher Walken) planegen segrestar un gos. Lassumpte es complica quan el cnid amb pedigr (Bonny the ShihTzu) pertany a un mafis psicpata influent i aquest desapareix.

El cinema de psicpates va prendre un interessant gir a mitjans dels 60 grcies a William Castle i la seva excellent Strait-Jacket, ms tard es va confirmar el carcter de culte i reconeixement que mereixia aquest subgnere amb psicpates tant determinants com Alex McDowell a La Naranja Mecnica o Annie Wilkes a Misery per Seven Psychopaths sallunya del personatge i en crea una parodia.

Dels petits assajos sobre desdoblaments de personalitats a la idiosincrsia de psicpates que ocupen lample de la pantalla, ara ens trobem amb una nova experimentaci on es construeix la mateixa trama i on la realitat estimula la ficci. Un dels punts forts s lexcepcional repartiment que reuneix Colin Farrell, Sam Rockwell, Woody Harrelson, Christopher Walken, Tom Waitts o Harry Dean Stanton.

Rockwell (magnfic a Moon) s un romboll d'emocions mentre Walken absorbeix tota la nostra atenci (i consideraci) amb un to assossegat, experimentat i extremadament sobri, donant una lli interpretativa que hauria dhaver estat reconeguda i suposar una nominaci per l'Oscar al millor secundari. Colin Farrell completa el trio amb un personatge insegur per essencial per equilibrar els dos pols oposats.

Carter Burwell inunda la pantalla amb una selecci musical original don destaquen temes de la californiana P. P. Arnold o el cantautor Hank Williams. Burwell, que t una llarga relaci amb els germans Coen encarregant-se de la banda sonora per a cadascuna de les seves pellcules, aqu complementa les imatges amb una banda sonora molt elegant i propera a luptown soul.

McDonagh, fa tres anys va estrenar un film modest i gaireb sense difusi meditica anomenat In Bruges. Les similituds entre Seven Psychopaths i la seva pera prima sn evidents ja que ambdues utilitzen la teatralitat en la realitzaci, sense que perjudiqui la creaci interpretativa. La brillant seqncia final dacci dna fe d'aquesta habilitat i s que McDonagh s un dels grans autors de lextrema vessant del teatre britnic coneguda com in-yer-face.

El londinenc treballa molt b la dualitat realitat-ficci i ens demostra que es pot fer quelcom innovador amb elements del celluloide ja preexistents, creant un producte inclassificable i singular. Lespectador, amb o sense psicopatia, gaudir duna boja diversi que fa lanlisi ms rufi duns personatges detestables, recordant-nos en alguns moments a lunivers ms tarantini.

Notcies - Cinema Catal . NET


lectures: 1215

Una crtica dric Antonell

5 de març de 2013


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

Molt bona pelcula, amb els tocs de humor que caracteritza al senyor Harrelson. s un bon film per saber-ne ms d'assassins en srie mtics, histries dels quals han passat a la gran pantalla en algun moment, com per exemple, Zodiac o Corazones Solitario
Toni Llebaria05-03-2013

bona peli vista a sitges, jo li haigues donat el premi del pblic
jordi f. 05-03-2013

Quina quantitat de pellcules que vas veure a Sitges. Desprs te serveix per fer crtiques durant tot l'any. :)
Laia C.05-03-2013

Doncs a mi no em va agradar gaire, no li vaig trobar el que.
Pau07-03-2013

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small