cinema catal� . caT
Notícies anteriors
LOS LTIMOS DAS SITUA BARCELONA A UN MN APOCALPTIC PER AL MATEIX TEMPS ESPERANADOR (pel que fa el cinema fet a casa)
Ab initio, el gnere apocalptic satribueix a un conjunt dexpressions literries sorgides de lantiguitat, que expressen, mitjanant smbols i metfores, situacions de patiment generalitzades. Un parallelisme entre la fi del mn que ens presenten els germans Pastor i lactual situaci de temor permanent en qu la poblaci est exposada, degut a la incertesa econmica i social.

I s que la incertitud s laliment ms nutritiu per les ficcions apocalptiques. Labsncia d'un horitz visible permet especular amb elements extrets dels pitjors malsons: allegories hiperbliques per explicar meridianament la realitat. lex i David Pastor, que van debutar estenent un virus estremidor en la producci nord-americana Carriers (Infectados), ara plantegen una altra pandmia en el mateix cor de la seva ciutat natal.

A Los ltimos das, una epidmia de pnic delma inesperadament la humanitat. Entre els supervivents a aquesta estranya epidmia hi trobem Marc (Quim Gutirrez), un jove embarcat en una croada personal: trobar la seva nvia en estat (Marta Etura). En el seu viatge per les profunditats de la capital catalana, un executiu malhumorat (Jos Coronado), ser el seu soci per convenincia.

Un relat ubicat a les profunditats del metro barcelons, entre Sants, Verdaguer i Vila Olmpica. Una odissea de dos homes que buscaran la seva redempci en aquest mirall cncau del nostre present, amb imatges duna Barcelona inhspita. Aquest i altres llocs comuns ja transitats per ms dun de nosaltres, amararan de quotidianitat el viatge emprs per aquests supervivents urbans.

Tot i lluir escenaris de primer nivell, la cinta treu a la llum defectes en el seu desenlla: la inclusi de nombrosos flashbacks que interrompen l'acci, resolucions massa esquemtiques o un desenlla un pl ensucrat. No obstant, la cinta es converteix en una ms que entretinguda pellcula, amb certs aires dEl incidente (The Happening), de M. Night Shyamalan.

Cal destacar el treball de Daniel Arany - que desprs de viure als EUA i estudiar a lAmerican Film Institute - torna a la ciutat comtal per demostrar la seva percia amb un granulat que ens introdueix de ple en una urbs indmita. Un jove (i eclctic) director de fotografia que ha treballat des de produccions de la Disney Channel com High School Musical 2, fins a treballs tant arriscats com 7 das en La Habana.

Un film que no deixar indiferent a ning. Primer per la factura tcnica, que suposa un aven a Catalunya i a lEstat espanyol, i en segon lloc i no menys important, perqu encara que la part final de la trama no sigui concloent, lepleg i el plantejament desprenen pur enginy. Tot aix tenint en compte el desgast que ha patit el gnere apocalptic a base dun abs cinematogrfic desmesurat durant els ltims anys.

Probablement, els directors barcelonins han encertat en el fet de conduir gran part de la histria a travs de la peculiar relaci dels dos personatges principals i situant-la aquesta al subsl barcelons. Davant de mitjans tcnics no comparables amb els de Hollywood, els catalans assumeixen les seves limitacions i aconsegueixen realitzar una postal duna Barcelona desolada que passar a la posteritat del nostre cinema.

Notcies - Cinema Catal . NET
Quim Gutierrez i Jos Coronado


lectures: 1064

Una crtica d'ric Antonell

6 de juny de 2013


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

bona pellcula, que demostra que aqu tamb podem fer cinema de gnere amb cara i ulls.
Cesc07-06-2013

brutal la image del desapregut Palau del Cinema; #estranya sensaci
Pol B.07-06-2013

L'nic k em sap greu d'aquesta peli s que m'esperava que tingus ms recaptaci o ms afluncia de pblic... en canvi una de Hollywood apocalptica supera records
marc ribera09-06-2013

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small