cinema catal� . caT
Notícies anteriors
ESCAC I MAT
Fill de Can s lpera prima del tarragon Jess Monlla. Fill de Can arrenca amb una seqncia que dentrada ja posa totes les cartes a la taula. Un pare juga amb la seva filla petita i lalegria del moment es veu interrompuda pe la inquietant presncia dun adolescent de mirada enigmtica. El jove en qesti s David Solans, una de les revelacions de la pellcula. A mig cam entre el thriller psicolgic i el drama, Fill de Can s el debut a la direcci de Jess Monlla. El realitzador sen surt prou b a lhora de tirar endavant una histria amb (massa) girs argumentals i un desenlla entre trgic i rocambolesc.

Bon ritme i tensi
El gran encert del conjunt s la seva sbria i elegant posada en escena (molta atenci als jocs visuals amb els reflexos) i la direcci dactors. El pal de paller de la pellcula s labans esmentat Solans, per les esforades interpretacions del triangle amors format per Jos Coronado, Maria Molins i Julio Manrique aconsegueixen imprimir tensi als passatges que ho requereixen.

Monlla sen surt prou b a lhora de tirar endavant una histria amb (massa) girs argumentals i un desenlla entre trgic i rocambolesc
Aix, la narraci avena de manera adequada i mant linters tot i les freqents piruetes narratives dun gui efectista i tramps. Fill de Can juga contnuament amb lambigitat de ladolescent protagonista i no se sabr fins al final si el noi s la vctima o el botx de la histria. La frmula funciona a la primera part del metratge, per a mesura que sacosta al clmax (forat a ms no poder) tot plegat agafa un to trgic que grinyola.
Amb tot, el debutant Monlla s capa de dur a bon port el projecte perqu es mostra segur i efica en la planificaci i ls dels espais i perqu sap transmetre fora (lescena de la peixera s ms que notable) a lhora de representar la cruesa del jove Nico, el geni dels escacs capa de fer el que calgui per aconseguir els seus objectius. Tenint en compte que la pellcula ens proposa una reflexi sobre els laberntics camins de la ment, t sentit que la trama de Fill de Can estigui farcida delements que no sn precisament el que semblen.
Notcies - Cinema Catal . NET
Poster del film

lectures: 948

Una crtica de Marc Busquets i Obr

11 de juny de 2013


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small