cinema catal� . caT
Notícies anteriors
MARTIROLOGI LAIC, LA LAPIDATION DE SAINT TIENNE DE PERE VIL

Aquest film retrata en tota la seva nuesa i incmoda aspresa el procs de decadncia fsica dun home gran i malalt atrinxerat en el seu desmanegat pis. Lanci sha refugiat en una volguda solitud envoltat exclusivament dels records i les empremtes de la seva dona i la seva filla en un estat personal dabandonament i dindigncia.

Aquest ermit atrinxerat que viu en lencapsulament al marge del mn rep consells damics, pateix pressions de vens i, fins i tot, rep lassetjament abjecte de la propietria del pis per intentar fer-lo renunciar al seu assumit desterrament personal en un llastims estat de reclusi. Es tracta dun film duna radicalitat extrema, dotat duna austeritat espartana, que va a la recerca dall essencial per esbossar, tal com resa el ttol, un apcrif martirologi laic fet de sofriments i dolors en el castigat cos dun penitent irredempt.

El giron Pere Vil Barcel aconsegueix estrenar la seva segona pellcula La lapidation de Saint tienne desprs duna llarga trajectria en el terreny del curtmetratge i un primer llargmetratge Pas a nivell (2007). La segona pellcula del jove giron sha fet en rgim de coproducci entre Espanya i Frana i ha comptat amb la participaci de la productora de Llus Miarro, Eddie Saeta, i lempresa gironina DDM Visual.

El film ha estat rodat prcticament enterament a Girona, s parlat en francs i el seu protagonista principal s interpretat duna forma senzillament trasbalsadora pel veter actor francs Lou Castel, autntica icona del cinema europeu dautor que ha rodat sota les ordres de directors com Wim Wenders, Pier Paolo Pasolini o Marco Bellochio.

Aquesta pellcula va ser mereixedora del guard atorgat pel jurat de la crtica internacional Fipresci a la passada SEMINCI2012 (Semana Internacional de Cine de Valladolid), un jurat del qual vaig tenir lhonor de participar al costat de la collega alemanya Angelika Kettelhack i el company rus Alexey Gusev.
Notcies - Cinema Catal . NET
Fotograma de la pellcula

lectures: 1024

Una crtica de Joan Millaret Valls

22 de juny de 2013


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small