cinema catal� . caT
Notícies anteriors
UN HOME DE LLAUT, EN COMPTES DACER, ES FA PASSAR PER SUPERMAN

Des que Christopher Reeve vests lexcntric conjunt del superheroi, probablement no hem vist una adaptaci superior de Superman. Superman returns va ser un intent fallit que no va fer altra cosa que desprestigiar tot all que estava relacionada en els seus orgens. Per tant, semblava que grcies a les noves tecnologies, al director de laclamada Watchmen (Zack Snyder), i a un productor aparentment tocat per la vareta de lxit (Nolan), el resultat seria inoblidable i pic.

Un film que comena vibrant i que es recolza encertadament en continus flashbacks, rememorant la infncia de Clark. El seu to intimista i fosc, prometen. En aquesta part del metratge s on ms presncia tenen les dues millors interpretacions: la de Kevin Costner com a pare terrenal del superheroi i la de Russell Crowe com el seu pare real. Tot comena de la mateixa manera que en la versi del 78, per presentant-nos un Planeta Krypton molt ms tebi i computaritzat.

A partir daquest plantejament, en el qual el nostre protagonista busca els seus orgens i descobreix la veritat de la seva condici, entrem en un pla ms centrat en lesttica. De sobte tot es torna vulgar, fcil, tristament oblidable. Escenes dacci eternes, un Henry Cavill totalment superat pel seu personatge, una barreja pobra que recorda ttols tan intranscendents com Thor o Transformers i, en definitiva, un declivi total i absolut que noms mant amb vida un sempre solvent Michael Shannon com el malvat Zod.

El clmax final ofereix un maremgnum de destrucci i combats fora trepidant, ben resolt des del punt de vista tcnic per Snyder, per sense un element tant intrnsec en el cinema de superherois com lhumor. Tot s tant seris i formal que lespectador perd el sentiment dempatia cap al seu protagonista. Es troba a faltar la desimboltura, sense arribar a la de Superman de Richard Donner, on era innegable el seu to innocent per sarcstic, i s que la recerca en tot moment de la grandiloqncia deteriora la disfressa del superheroi de Maryland.

La fotografia, a crrec dAmir Mokri (Transformers), es salva amb bona nota. Lirani, aconsegueix crear radiaci don no nhi ha (i s que krypton s un nucli atmic fora extenuat) on aquesta llangueix entre els seus impressionants paisatges lunars i els rostres preocupats dels seus personatges. La calidesa dels tons quan Clark passa el seu temps amb els seus pares dacollida, unida a la fredor del planeta de ficci, aconsegueix aportar al conjunt de lobra lespurna que requereix.

La decepci prov duna pellcula buida, amb multitud de referncies allades a la prpia idiosincrsia de Clark Kent per amb una dispersi narrativa molt prolongada al llarg dunes sempiternes dues hores i mitja de metratge on, grcies a Hans Zimmer i la seva portentosa banda sonora, no aconseguim caure en el tedi i abandonar la projecci. Lhome dacer deixa de jugar a la doble identitat, perd la comicitat i demostra ser un superheroi inspid i menys proper. Superman: aquest cop them vist el llaut.
Notcies - Cinema Catal . NET


lectures: 1083

Una crtica dric Antonell

8 de juliol de 2013


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

Aquesta pel lcula engrandeix el clssic de Richard Donner i el situa com una obra de culte
Q.08-07-2013

SUPERMAN noms val en la versi de Donner. Les altres sn totes bluff.
Carles08-07-2013

Totalment d'acord, la meva pregunta s si algun dia aconseguiran ressuscitar-lo.
Pau08-07-2013

Quina llauna de pellcula!!!
Joan M.12-07-2013

Doncs a jo me va agradar molt i soc una amant de la mitologia d superman! Cada adaptaci ha d ser diferent i no iguals!
Laia C.16-07-2013

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small