cinema catal� . caT
Notícies anteriors
PSICOPATIES DEL NORD GELAT

El director suec Lasse Hallstrm sha apuntat al carro de lxit internacional que est visquent la novellstica negre i criminal dels pasos nrdics amb El hipnotista. Es tracta duna adaptaci duna novella de lescriptor escandinau Lars Kepler del qual podeu trobar tres obres, tan en castell com en catal: La vident; El contracte i la novella homnima Lhipnotitzador. Amb aquesta versi cinematogrfica de la novella en qesti que es va estrenar en primcia al passat Festival Internacional de Cinema de Donostia, el director de Chocolat retorna a casa desprs danys de cmoda estada en el cinema comercial nord-americ.

Es tracta dun thriller policial sobre la cerca dun assass mltiple que ha massacrat una famlia sencera. Un crim esgarrifs del qual ha sobreviscut el nen de la casa per que es troba molt mal ferit en un hospital. Per resoldre el cas, lagent federal de torn demana els serveis dun metge, ara desacreditat, perqu hipnotitzi al noi i poder extreure aix algunes pistes que ajudin a esclarir els fets.

La pellcula reposa en una trama dintriga progressivament enrevessada que amplia el seu radi dacci afegint tamb la famlia de lhipnotitzador que travessa una crisi matrimonial. Safegeix aix un component melodramtic que incorpora un component sentimental que mai acaba dencaixar en aquest discret thriller dinvestigaci criminal. Es prescindeix denfocaments sociolgics per focalitzar-ho en la simple mecnica de la intriga policial amb criminal didentitat fugissera.

El film est mancat darestes, no depara tampoc grans sorpreses i apareix desprovet daquella atmosfera que pot atorgar un psit de densitat o daire pertorbador al que sexplica. Cal valorar laposta per defugir els llocs comuns dels thrillers adrenaltics i atronadors en benefici dun embolcall ms sec i auster, per la llstima s que el resultat final no superi el llindar dun funcional entreteniment.

Notcies - Cinema Catal . NET
Escena d'El hipnotista


lectures: 1000

Una crtica de Joan Millaret Valls

22 de juliol de 2013


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small