cinema catal� . caT
Notícies anteriors
NODRIDA PRESNCIA DE CINEMA ESPANYOL EN EL 61 FESTIVAL DE SANT SEBASTI 2013

La present edici arriba marcada per la nodrida presncia de cinema espanyol a competici destacant lesperada Canbal de Manuel Martn Cuenca que participar en la secci oficial del 61 Festival Internacional de Cinema de Sant Sebasti, desprs dexhibir-se tamb en una sessi especial al Festival Internacional de Cinema de Toronto.
El quart llargmetratge de Manuel Martn Cuenca s una pellcula dintriga i suspens que explica com un sastre reputadssim de Granada i alhora assass despietat, interpretat per lactor espanyol Antonio de la Torre, descobreix inesperadament lamor en la innocncia duna jove, interpretada per lactriu romanesa Olimpia Melinte. Aquesta pellcula del director de La mitad de Oscar s una coproducci internacional rodada a Granada i que ha estat coescrita pel mateix realitzador al costat dAlejandro Hernndez a partir de la novella homnima del cub Humberto Arenal.
La important selecci de ttols espanyols a concurs tindr en Carmen Maura una de les fadrines del certamen basc ja que ser homenatjada amb un dels Premis Donostia. La guardonada presentar a ms lesbojarrada i delirant pellcula espanyola-francesa fora de concurs Las brujas de Zugarramurdi on ha treballat de nou sota les ordres del basc lex de la Iglesia ara formant part dun grup de bruixes que encantaran tres atracadors fugitius abans de travessar la frontera cap a Frana.
Cal destacar la presncia a concurs del canadenc Denis Villaneuve que desprs del seu xit Incendies ha rodat la coproducci amb Espanya Enemigo amb protagonisme doble de lactor Jake Gyllenhaal ja que aquest fa de professor que un bon dia descobreix en un actor de segona el seu doble perfecte arrossegant-lo perillosament cap a un trastorn psicolgic.
Daltra banda, David Trueba competir amb un film com Vivir es fcil con los ojos cerrados centrat en lamistat de tres personatges que coincideixen en motiu del rodatge duna pellcula de John Lennon a Almera. I el debutant Fernando Franco completar aquest grup de primera en la Secci Oficial amb el retrat duna noia infeli que pateix impulsos autodestructius i que semblen respondre a un trastorn lmit de la personalitat a La herida.

Nous directors

En la secci Nous Directors de Zabaltegi hi haur una concorreguda presncia de realitzadors com la directora Isabel Ayguavives que presentar la coproducci hispano-xilena El rbol magntico sobre el retorn dun jove xil al seu poble natal per retrobar-se de nou amb velles sensacions quan visiti larbre del ttol. Aaron Rodrguez dirigeix la seva segona pellcula Las horas muertas amb coproducci amb Frana i Mxic sobre un jove que ha de regentar un petit motel del seu oncle i coneix una clienta habitual de la qual senamora. Un altre debutant en la secci parallela Zabaltegi es Fran Araujo qui de la m de Ernesto Nova descriuen a Rayo el viatge de retorn dun emigrant marroqu sense feina amb la seva nica possessi, el tractor que dna nom al ttol.
Altres presents a Zabaltegi son la primerenca Liliana Torres Expsito que a Family Tour ens parla de la ruta que ha de fer un cop ha retornat a casa tot visitant familiars de bracet de la seva excntrica mare. Daltra banda, Luiso Berdejo ha rodat una altre pellcula, Violet, en qu un noi troba una cmera fotogrfica a Santa Mnica (Colorado) i cercar obstinadament la noia fotografiada de la qual no en t cap rastre. Detectem la presncia dalguns documentals com Serrat y Sabina: el smbolo y el cuate de Francesc Relea en qu es fa un seguiment daquell parell de cantautors en la seva gira conjunta per Llatinoamrica; el documental El rey de Canfranc de Manuel Priede Gonzlez i Jos Antonio Blanco consagrat a la figura de lespia de la resistncia francesa Albert Le Lay infiltrat com a cap destaci de Canfranc per controlar el pas de mercaderies entre Espanya i Alemanya; o el darrer treball del documentalista Javier Corcuera Sigo siendo enregistrat al Per per esbossar el perfil hum dun ampli grup de msics.

Notcies - Cinema Catal . NET
Cartell 61edici Festival de Donosti

lectures: 1012

Joan Millaret Valls

8 d'agost de 2013


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small