cinema catal� . caT
Notícies anteriors
ANTES DEL ANOCHECER: LA CIRERETA D'UN PASTS FARCIT DE GENIALITAT

Nou anys desprs de la segona trobada, la coneguda parella viatja a Grcia on descansar, per a la vegada desfermar tot els sentiments enterrats des que es van conixer. El tercer lliurament, que tanca per ara la trilogia (primer amb Antes del amanecer i posteriorment amb Antes del atardecer) clou una histria que novament torna a comptar amb el gui de Linklater i la collaboraci de Hawke i Delpy.

Aquesta vegada Jesse i Celine, que brillen mpliament amb cada dileg i moviment, sn parella i pares experimentats. No estan casats per la seva connexi segueix viva. El resultat est en una parella que parla i mant converses profundes i diversificades fins a la matinada. No obstant aix, nou anys de relaci i desclavitud paternal, unit a les ganes de Jesse per estar amb el seu fill, desnuen els seus moments ms vulnerables.

Tal com faria Franois Roland Truffaut i el seu personatge de ficci Antoine Doinel, Linklater recupera a aquests dos joves enamorats per mostrar-nos-els anys ms tard i aix constatar el pas del temps. No noms en els seus rostres, sin tamb en la seva forma de relacionar-se, de veure la vida i, en definitiva: mostrar-nos un punt de vista molt ms madur.

Els ulls que es van obrir un dia a Viena i es van aclucar una tarda a Pars, sn ara ulls de mirada fixa a la repblica hellnica, i s que ens trobem a la foguera de la convivncia: el causal s ja estable i locasional s ara etern. Els protagonistes expressen amb exactitud aquest territori on habita la passi i la monotonia, aix com lamor i el seu antnim, que no s sempre lodi sin el ganivet afilat del retret.

Un cop ms, la complicitat entre els seus dos protagonistes: una bellssima Julie Delpy i un pl demacrat Ethan Hawke, esdevenen elements clau per tal que aquesta histria acabi de quallar i ser encara ms real i convincent. Els dos actors respiren oxigen en comptes dheli i els dilegs flueixen sense ser forats, donant una sensaci constant dimprovisaci i naturalitat.

Els dos protagonistes accepten els seus rols sense por a mostrar el pas del temps i una major maduresa emocional, per sense perdre mai la illusi i la juguesca innocent que tant ens va commoure a les seves anteriors entregues. Una vegada ms, caiem rendits als peus daquesta histria d'amor a ritme de vals i zorba, arrunant per sempre el nostre concepte del que una relaci de parella hauria de ser.

El director tex juga a explicar-nos la mateixa pellcula com si el relat hagus seguit el seu trajecte temporal darrera la cmera, en aquesta ocasi amb una visi ocenica de les relacions de parella i una bonica panormica mediterrnia banyada de versemblana. Afortunadament, la mitologia grega no ha secularitzat un relat que mant lacidesa de les seves predecessores.

Graham Reynolds, sencarrega de confeccionar una banda sonora tintada de melodies peloponsies. No obstant aix, la trilogia de Linklater no sobresurt per la seva msica ja que s mnima excepte la segona entrega, on Delpy ens regalava fabuloses canons de cantautora. El tema principal, que sona de forma repetida en aquesta ltima entrega, t una mica d'aquell vals composat per l'actriu.

Antes del anochecer s la renovaci del romanticisme per a la vegada s tamb una parbola sobre la condici humana i la persistncia del desig. Arribats al final de la histria, podem concloure que aquesta s una histria romntica atpica. Estem davant duna trilogia rodona que com a conjunt s una de les millors del cinema pel que fa lamor i les relacions humanes.

Notcies - Cinema Catal . NET


lectures: 1147

Una crtica dric Antonell

8 d'agost de 2013


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

Fantstica peli, us la recomano tant amb parella o amics! Tant se vAL :)
Joel hospi08-08-2013

la millor d'aquest estiu! un gelat de peli
marc m.19-08-2013

Fantstica!! Romntica per no pastelosa
Irene vic27-08-2013

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small