cinema catal� . caT
Notícies anteriors
BRAD PITT CONTRA ELS ZOMBIS

Desprs dunes quantes reescriptures de gui i no poques versions diferents del muntatge final, Guerra Mundial Z sha estrenat. I ho ha fet amb xit a la taquilla internacional. La seva presentaci estava prevista el passat Nadal, per els responsables no ho acabaven de veure clar i es van estimar ms polir la pellcula. Finalment, el film no passa de ser un producte correcte. Entretingut i emocionant quan ha de ser-ho, s, per tan sols correcte.

Res a veure amb el best-seller

Qui hagi llegit el llibre en el qual es basa la histria gaireb no trobar cap similitud amb el text original. La narraci de Max Brooks se centra en el testimoni dels diversos supervivents de lepidmia zombi i en lanlisi de lactuaci dels principals pasos del mn (Espanya no hi apareix, bviament) per encarar lamenaa dels no-morts. A la pellcula, per, el director Marc Forster es mostra ms interessat en descobrir els orgens del problema que no pas en el remei.

A aquestes alades, la metfora dels zombis com a venjana (o retorn) dels oprimits ja est ms que superada. El gran encert de Guerra Mundial Z s que els mostra en conjunt, com a grup, com a massa. Les imatges en qu els morts vivents envaeixen ciutats (el passatge de Jerusalem s especialment brillant) sn larma visual ms poderosa del conjunt. Apilats i afamats, els zombis de la pellcula funcionen com si fossin un eixam dabelles.

Pitt vol lluir-se

Amb tot, el metratge t escenes prescindibles, imposades sens dubte pels dictats comercials de les superproduccions. Lestructura del llibre era complicada de traslladar a la pantalla, i per al pblic s til que hi hagi un heroi (Brad Pitt, en aquest cas) disposat a encapalar la resistncia humana, per que lacci estigui amanida amb els tpics ms lacrimgens (tota la trama amb la famlia, posem per cas) tan sols en perjudica el resultat.

Guerra Mundial Z no decep ni enganya. s una pellcula senzilla i honesta, que per sort defuig lexcs defectes visuals digitals. Forster sap que el terror s ms efectiu en les distncies curtes i en el domini del temps narratiu, i en aquest sentit el clmax del film s notable. El pitjor, no obstant aix, s que Pitt ha convertit la histria en un vehicle per al seu llument i aix la fa previsible.

Notcies - Cinema Catal . NET
Escena de Guerra Mundial Z


lectures: 1090

Una crtica de Marc Busquets i Obr

6 de setembre de 2013


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

Marc Foster s un molt bon director...Monster Ball, Fiding Nerverland...sn bones mostres del seu talent.
Q06-09-2013

totalment d'acord amb la crtica. Una bona pellcula, per sense nima
Eric10-09-2013

Bona crtica, la pel.lcula s previsible i els zombis de manera individual fan riure (vegi's els cientfics gal.lesos)
Laura12-09-2013

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small