cinema catal� . caT
Notícies anteriors
SHOTGUN STORIES (JEFF NICHOLS, 2007): ODI ENTRE GERMANASTRES

Desprs del gran plaer que em va suposar gaudir de Take Shelter (2011) i Mud (2012), tenia la necessitat imperiosa de recuperar la primera pellcula del realitzador i guionista nord-americ Jeff Nichols. I malgrat que he hagut de recrrer al servei domstic dimportaci aqu encara es mant indita -, finalment he pogut veure Shotgun Stories, lpera primera daquest autor, ja de referncia.

El primer treball de Nichols ens permet comprovar algunes de les constants essencials del seu cinema: famlies disfuncionals en aquest cas portat fins a lextrem -, personatges convulsos, poc afortunats o senzillament desafavorits i condicionats per un passat recent que dificulta la seva convivncia; per a banda daquesta caracterstica en com dels qui transiten per les seves absorbents histries, cal remarcar la bellesa del seu aspecte visual, aqu ja duna gran bellesa, remarcant lentorn on viuen els personatges; Arkansas, lestat natal de Nichols, actua a Shotgun Stories com a bellssim decorat natural, remarcant uns grans espais oberts, camps de cot, el riu Arkansas o el terreny que envolta la piscifactoria on treballa un dels personatges.

Shotgun Stories s un drama introspectiu disfressat de thriller criminal. Els protagonistes sn els Hayes, un grapat de germans del mateix pare per de diferent mare; mentre uns idolatren la figura paterna que acaba de morir, els de laltra famlia lodien des que eren petits degut al mal tracte sofert. Aix provoca un conflicte permanent entre germanastres, creant-se una mena de bandes destil mafis, on les discrepncies es converteixen en amenaces, on lodi i la ira no deixa daugmentar, i on no es percep cap smptoma dentesa.

El motor de la histria s Son Hayes excellentment interpretat per Michael Shannon, actor fetitxe de Nichols i un dels grans actors nord-americans del moment -, qui juntament amb els seus desemparats germans, Boy (Douglas Ligon) i Kid (Barlow Jacobs), buscar la forma de guanyar la disputa contra els seus quatre germanastres, disposats al que sigui per mantenir lhonor dels seus.

Com succeiria posteriorment a Take Shelter i a Mud, aquest primer treball de Jeff Nichols remarca les dificultats internes gaireb espirituals dels seus personatges i la catica possibilitat de redempci. En aquest cas saccentua el desequilibri familiar dels Hayes, i no noms entre els germanastres, tamb el matrimoni de Son i les dificultats sentimentals dels seus dos germans; mentrestant, la figura de la mare esdev inassequible, duna fredor alarmant; ella t les claus per obrir la primera porta de la resoluci, per prefereix amagar-les i deixar-les a labast de ning.

Jeff Nichols s un autor en tota regla, nhi ha prou amb els crdits inicials i els primers minuts de Shotgun Stories per trobar rpides semblances amb les seves dues pellcules posteriors; i a mida que transcorre el metratge, augmenta la satisfacci i aquella estranya i estimulant sensaci que, de tant en tant, es produeix seguint lobra de determinats directors. Ara noms manca esperar lestrena de Midnight Special, el darrer film que prepara Jeff Nichols, protagonitzat com no! per aquest fantstic actor que s Michael Shannon.

Notcies - Cinema Catal . NET
Michael Shannon, Barlow Jacobs i Douglas Ligon, una branca dels Hayes


lectures: 1000

Una crtica d'Albert Galera

9 de setembre de 2013


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

Mud s una meravella; ara haur de recuperar Take Shelter i Shotgun Stories. Grcies per les recomanacions!!!
Marta M.10-09-2013

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small