cinema catal� . caT
Notícies anteriors
EL FESTIVAL DE SANT SEBASTI TOCA EL CEL AMB GRAVITY

L’aterratge de Gravity del mexic internacional Alfonso Cuarn en el 61 Festival Internacional de Cine de Sant Sebasti, desprs d’haver participat amb una claca majoritria en el passat festival de Vencia, ha acaparat indiscutiblement totes les mirades i ha mobilitzat tota la premsa i acreditats en general. Les expectatives estaven ms que fonamentades ja que l’exhibici de Gravity deixa a l’espectador i, fins i tot, al crtic ms recels i vacunat contra les convencions, les trampes i els cops baixos que depara l’espectacularitat , en un estat d’aclaparament absolut.

Tothom llegir segurament crtiques elogioses d’una pellcula que ha costat ms de quatre d’anys de feina per acabar convertida en una apoteosis dels efectes especials i la tecnologia 3D, per com totes les grans experincies de la vida, la seva visi s’haur de viure i experimentar en carn prpia ms enll del que puguem explicar ara uns quants afortunats xuclats per la sensaci d’ingravidesa de l’espai.

El resultat s una immersi en l’espai de la m de dos astronautes que queden penjats i allats a cel obert com a nics supervivents d’un xoc en cadena d’aeronaus especials i satllits. Sandra Bullock i George Clooney seran els dos cossos llenats que restaran flotant i a la deriva en una immensitat inhabitable, inhumana. La pellcula supera aquesta premissa narrativa mnima oferint sobredosis adrenaltiques grcies a una trepidant gimcana sideral feta de proves a superar, d’altra banda, els ingredients bsics de tots els relats aventurers i, alhora, inicitics.

Una experincia visual i sensorial que sembla conduir-nos a un salt endavant en la mateixa manera en qu 2001 Una odissea a l’espai de Kubrick servia per inaugurar l’edat adulta del gnere de la cincia-ficci espacial. La pellcula es viu com una immersi induda en l’espai infinit grcies a una tecnologia 3D que pot treure un profit inimitable dels espais oberts al poder subratllar els volums i la profunditat d’espai.

I ms enll de la bellesa incommensurable de l’infinit que ens recorda per forat contrast la petitesa humana, i que ens pot dur a prestant-nos fcilment a tripijocs metafsics; la pellcula ofereix tamb grcies a una realitzaci basada en majestuosos plans-seqncies la meravellosa plasticitat del ball dels cossos surant en l’univers aix com els seus malabarismes i acrobcies per esgarrapar desesperadament la vida en una mena de cirque du soleil de l’estratosfera.

Tampoc cal ser massa ingenus per no detectar la inclusi d’un trauma que donar major relleu psicolgic a l’astronauta que interpreta Sandra Bullock en la seva dramtica odissea de supervivncia en solitud o les trampes capcioses d’una msica absorbent que embolcalla i condueix a l’espectador a un estat lisrgic amb l’ajuda inestimable de l’efecte de tridimensionalitat, per aix no treu que la visi de Gravity es pugui viure com una experincia sensorial nica en qu l’espectador es submergeix hipnticament en el buit sideral, es capbussa amb goig i patiment en l’ocenic univers.

Notcies - Cinema Catal . NET


lectures: 787

Joan Millaret Valls

26 de setembre de 2013


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

Quines ganes de veure GRAVITY, per favor!
Olga27-09-2013

pinta molt b aquest film
Joan27-09-2013

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small