cinema catal� . caT
Notícies anteriors
DEBUT D’UN JOVE REALITZADOR SORGIT DE L’ESCAC

Barcelona, Estrella Damm

Durant els darrers anys, l’ESCAC ens est permetent conixer una colla de joves realitzadors cinematogrfics. Mar Coll (a punt d’estrenar la seva segona obra) i el ja clebre Juan Antonio Bayona sn dos dels ms rellevants, posem per cas. A aquest grup cal afegir-hi ara Dani de la Orden, que ha debutat amb Barcelona, nit d’estiu.

Tots busquen l’amor

En una clida nit d’agost, la ciutat comtal ser l’escenari d’una srie de trobades entre diversos joves amb l’amor (o la recerca d’aquest, ms ben dit) com a denominador com. Es tracta d’un film coral, en qu el seu repartiment aconsegueix dur a bon port una proposta fresca i a estones fora ben executada.
En aquest sentit, les aportacions d’lex Monner (per fi alg parla sense embuts de l’homosexualitat a l’esport!) i de la jove Cludia Vega (el gran descobriment d’Eva, de Kike Mallo) fan que la pellcula ens resulti, per instants, agradable i natural. I aix, malgrat el regust artificis que deixa anar el conjunt, ms proper a l’efectisme publicitari que no pas a la sinceritat d’un debutant.

L’estil Estrella Damm

El gran encert de De la Orden s optar per fer avanar la narraci amb el muntatge en parallel, s a dir, mostrant-nos l’evoluci dels diversos protagonistes de manera simultnia. El ritme s bo i el jove director s hbil a l’hora de tallar els diferents captols (n’hi ha 6) per deixar enganxat l’espectador. No obstant, hi ha fases ms feixugues i els instants musicals (amb pluja i cmera lenta incloses) no sempre ajuden.
En essncia, Barcelona, nit d’estiu s un film ms que acceptable i pot suposar l’inici d’una trajectria prometedora. De la Orden demostra sensibilitat per a les escenes romntiques i talent per als dilegs rpids i enginyosos. El problema, per, com ja s’ha apuntat abans, s que determinats passatges i l’esttica del film semblen un anunci d’Estrella. No s pas coincidncia, que les mitjanes d’aquesta marca apareguin subtilment a la pantalla.

Notcies - Cinema Catal . NET


lectures: 874

Marc Busquets i Obr

2 d'octubre de 2013


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

Orignal, fresca, divertida, estiuenca... un plaer!
Brett03-10-2013

Tot un descobriment de pellcula!!!!!
Carles03-10-2013

Si opineu que s una pellcula fresca i estiuenca s que anem malament...
Manel03-10-2013

Per mi s vlida com a proposta innovadora i valenta, ms enll de la seva qualitat final.
Andreu F03-10-2013

molt Cesc Gay
Cludia03-10-2013

no fotem, la qualitat final tamb importa
Eric04-10-2013

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small