cinema catal� . caT
Notícies anteriors
GRAVITY: SI NO TARRISQUES NO SAPS SI GUANYARS

Sempre he pensat que el 3D s una presa de pl, que distreu i s innecessari, que sutilitza bsicament per a tots aquells que no troben lessncia del cinema i aix contrarestar el seu avorriment a base datraccions visuals. De fet, sc daquells que procura evitar aquest format en benefici del 2D.

Per enguany, Jean-Luc Godard ens sorprn rodant una pellcula en 3D als seus 82 anys, Adieu au langage que, per cert, es podr a veure al imminent Festival de Sitges. Sense dubte, un crit dalerta, doncs si un dels principals responsables de levoluci cinematogrfica de tots els temps, opta per provar fortuna amb la seva habitual desinhibici, s que quelcom daprofitable pot aportar aquesta tcnica. En breu comprovarem com es compaginen aquesta estranya parella Godard-3D...

Mentrestant, per, per fi ja podem celebrar el primer gran tribut 3D. I s que la recent estrena de Gravity ens ha sorprs molt positivament per diversos aspectes, un dells lexcellent s ja era hora! del 3D. Personalment, puc afirmar que aquesta s per ara lnica pellcula on trobo justificat el seu s; de fet, el fa prcticament imprescindible per als seus propis propsits.

Ja han transcorregut set anys den del darrer film del mexic Alfonso Cuarn. La seva esplndida Hijos de los Hombres ens va deixar massa enlluernats per tenir que esperar tant temps en gaudir de la seva nova proposta. Per val a dir que lespera ha valgut la pena, doncs Gravity s una pellcula prcticament excepcional, un punt dinflexi en la histria del cinema? Probablement encara sigui massa aviat per valorar el que arribar a suposar la seva realitzaci, per tot apunta a que servir de gran referent. I no noms per la seva immaculada habilitat tcnica senzillament insuperable, portentosa, brutal -, sin tamb per la seva capacitat narrativa, per explicar modlicament una aparentment senzilla histria de supervivncia.

El director de la deliciosa La princesita (1995) i de lnica bona pellcula de la saga Harry Potter, Harry Potter i el pres dAzkaban, en t prou amb un personatge i mig per regalar-nos una hora i mitja plena de tensi, patiment, vertigen, emoci i devoci, per passejar-nos per lespai com mai abans ens lhavia mostrat el cinema.

Desprs de quatre anys i mig patint tota mena de contratemps i diverses dificultats, els Cuarn pare Alfonso i fill Jons van acabar descriure aquest viatge inter especial protagonitzat per Ryan Stone (Sandra Bullock) per mirar de trobar el cam de retorn cap a la terra. I per fer-ho, els Cuarn van escollir una tripulaci molt ben avinguda, on shi troben el gran operador Emmanuel Lubezki la fotografia del film s pura antologia -, el compositor Steven Price cridat a ser un dels compositors capdavanters -, i els actors George Clooney i, sobre tot, Sandra Bullock, gran protagonista de la pellcula que, s!, aconsegueix fer tancar unes quantes boques. De fet, no ser jo qui ara es posi a defensar a una de les actrius ms justament odiades per gaireb tothom, per de tant en tant tamb magrada recordar que t, com a mnim, una gran interpretaci, Esa cosa llamada amor (Peter Bogdanovich, 1993). La Bullock est molt convicent en la seva angoixa, en la forma de respirar com si estigus bevent vi i no pas cervesa (Clooney dgit), encara que potser no tant quan es tracta de recordar un trgic episodi personal. Per, en general i ms enll de lesttica Ripley, gran treball de la Bullock; no s estrany que lactriu hagi reconegut que grcies a Gravity ha tornat a creure amb el cinema i amb les seves possibilitats personals.

Gravity aconsegueix fer-te participar duna aventura increble, dun viatge per lespai dincerta resoluci i et submergeix en el seu gran sortit de sensacions, mentre ofereix proeses cinematogrfiques com un primer i llarg pla seqncia absolutament fascinant. Una pellcula que proclama un canvi, que explica com cal utilitzar les possibilitats del 3D, que ens fa creure i emocionar pensant que encara tenim molt i molt cinema per descobrir... i que, a ms, torna a portar a la gent als cinemes. Grcies, amic Cuarn!

Notcies - Cinema Catal . NET
Sandra Bullock gravitant


lectures: 1103

Albert Galera

8 d'octubre de 2013


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

Una obra de gran senzillesa narrativa i gran complexitat visual
mart08-10-2013

brutal! emotiva, espectacular, trepidant...
Cesc08-10-2013

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small