cinema catal� . caT
Notícies anteriors
LES NOTES DE POR DE GRAND PIANO INAUGURARAN UN ESCURAT 46 FESTIVAL DE SITGES


La nova pellcula dEugeni MiraGrand pianoobrir una 46 edici del Festival Internacional de Cinema Fantstic de Catalunya-Sitges aquest divendres 11 doctubre. La pellcula promet oferir un luxs thriller ambientat en un concert de piano tot comptant amb un repartiment daltura com Elijah Wood, John Cusack o Alex Winter. La celebraci del Festival de Sitges, el ms important a nivell mundial en la seva especialitat, sescura enguany un dia per culpa de les retallades pressupostries i posar punt i final a les seves projeccions el proper 20 doctubre de 2013. El Festival de Sitges segueix apostant per produccions amb participaci catalana amb vocaci internacionalista per obrir el certamen, ambicioses produccions que daltra banda han situat a Catalunya en el mapa com a motor del fantstic grcies a una pedrera immillorable.

Fantstica competici de fantstic

Entre les pellcules repartides per la secci oficial Fantstica a competici conformada per 28 propostes, Gales i Panorama, cal destacar la presncia de grans ttols vistos a Cannes com la potentssimaOnly God Forgivesdel clebre director dans Nicolas Winding Refn o la desencisada, decadentista i misantropa cinta de vampirsOnly lovers left alivede Jim Jarmush. Provinents de lestellar festival de Cannes figuraran a Sitges tamb cintes com ladaptaci dun relat dStanislaw LemThe congressdAri Folman novament en el registre del cinema danimaci creuat amb la cincia-ficci amb Harvey Keitel o Robin Wright o el retorn dAlejandro Jodorowski en el que seria la seva biografia fabuladaLa danza de la realidad.
La cinematografia llatinoamericana confirma la seva vitalitat amb la presncia de la cinta xilena Magic, Magic de Sebastin Silva on una noia que pateix insomni entre en el territori del desconegut en un viatge que fa per Xile per retrobar-se amb una amiga. I fins i tot el nord- americ Jim Mickle satreveix a versionar la cinta mexicana Somos lo que hay ambientada a Nova York sota el ttol We are what we are. Tamb tindrem sospitosos habituals de la casa com Terry Gilliam, Robert Rodrguez o Brad Anderson.

Alguns sn especials

Entre altres noms de pes que enllustraran el festival de Sitges en sessions espacials cal esmentar un antic premiat honorfic com Neil Jordan del qual podrem veure la seva nova incursi en el gnere vampricByzantiumo Roman Coppola que portar una estranya comdia surrealistaA glimpse inside the mind of Charles Swann III.
Tamb caldr para esment aI canadenc Vincenzo Natali que repeteix a Sitges amb un relat espectral de fantasmes, Haunter, amb Abigail Breslin. Ser convenient deixar-se arrossegar per la obsessiva Enemigo del tamb canadenc Denis Villeneuve amb un Jake Gyllenhaal perdut en els seus laberints mentals que ja vrem disfrutar al recent festival de San Sebastin; i no conv perdres la incursi de lesplndid director argent Israel Adrin Caetano en el thriller de gnere amb assassina a sou a Mala.

Quota oriental

Un dels directors ms estimats per Sitges, Takashi Miike, ser un dels grans convidats del certamen catal amb Premi Honorfic i una retrospectiva de la seva extensa filmografia coronada amb la projecci dels seus darrers ttolsLesson of the evili la malaguanyadaShield of Straw,una de les pellcules ms decebedores de Cannes 2013. Laccent orientalista del certamen catal es referma en lhomenatge a un altre habitual de la casa com Johnny To qui acudir per presentar tamb les seves darreres propostesDrug wari la comdia sense massa inspiraciBlind detective,provinent de Cannes. Tampoc podem passar per alt el renovador del fantstic japons Kiyoshi Kurosawa afegit a darrera hora al festival.

Efemrides

Entre les efemrides denguany cal destacar el vint aniversari de la secci Seven chances consagrada a un conjunt de films triats i presentats per membres de la crtica catalana que desplaar les seves sessions sitgetanes ntegrament a la Filmoteca de Catalunya a Barcelona. I tamb es commemora el des aniversari de la secci de rareses i propostes ms radicals i innovadores del fantstic Noves visions que es dedicar a lirani Jafar Panahi. Aquest secci, genuna marca de la casa, que est subdividida en quatre seccions - Ficcci, No ficci, Experimenta i Emergents - , oferir la oportunitat de veure els darrers films de Jean-Luc Godard, Peter Greenaway, Sion Sono, Nick Cassavettes o Denis Ct.

La televisi treu el cap

Entre les mltiples seccions i activitats programades en el macrofestival de Sitges trobem que en la present edici es concedeix un espai rellevant a les produccions i sries televisives. Aix es podran disfrutar els dos primers captols en carcter de preestrena de la nova srie Bates Motel aquest dotze doctubre abans de lestrena oficial de la srie pel canal TNT el 22 doctubre. Bates Motel que recrea la relaci de Norman Bates jove amb la seva mare Norma abans dacabar com tots coneixem en la pellcula Psicosis de Hithcock. Es tracta de la segona estrena ms vista per cable daquesta temporada als Estats Units i els protagonistes principals seran el jove Freddie Highmore (Charlie y la fbrica de chocolate) i Vera Formiga com a mare possessiva (Up in the air).
Notcies - Cinema Catal . NET

lectures: 1037

Joan Millaret Valls

16 d'octubre de 2013


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

un truo gran piano
Mario16-10-2013

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small