cinema catal� . caT
Notícies anteriors
SITGES 2013 SUBRATLLA ELS PERILLS DUNA NATURALESA ENEMIGA


Per la mala bava del nord-americ Eli Roth premia al grup amb un infern canbal en qu ells esdevindran la matria primera, la carn fresca, duna gran barbacoa humana desprs de patir un accident davioneta. La conya rau en qu serviran de menja exquisida de la tribu que pretenien salvar de lextinci, indgenes antropfags amagats sota el mantell verd duna perillosa selva.

Com acostuma a passar The green inferno cuina una amena barbacoa humana

La selva peruana s el lloc que ha triat Eli Roth per destrossar els seus incauts excursionistes de lactivisme tnic i ecolgic a The green inferno. El director de les sanguinries i truculentes pellcules Cabin fever i Hostel ens presenta una nova incursi en el cinema gore inspirat en els clssics dels vuitanta com Holocausto canbal de Ruggero Deodato per passat pel filtre de la ironia i lhumor negre. El grup de joves i rics universitaris nord-americans protagonistes de The green inferno sen va de cap de setmana al Per per salvar tribus indgenes i combatre la deforestaci de la selva amaznica com aquell que sen va de cap de setmana a esquiar.
En productes daquesta ndole que sovint busquen provocar el fstic o la repulsi en un espectador cada cop ms entrenat i acostumat ja als excessos i la saturaci de carn arrencada, budells escampats i desmembraments corporals, Eli Roth procura superar aquesta premissa primria ms efectista aportant un saludable i inevitable esperit bromista al conjunt per convertir cada rampell datrocitat en una nova riallada fins a lacudit final. De fet, crec que s lnica manera de prendres seriosament aquestes apoteosis de la barbrie.

The jungle ens presenta un inofensiu bestiari tailands

Mentre uns busquen lespiritualitat i la transcendncia en la selva tailandesa com Apichatpong Weerasethakul a travs de les bsties, fantasmes i nimes de la jungla pertanyents a la tradici local, altres intenten buscar infructuosament lhorror en la nit de la profunda jungla com Andrew Traucki a The jungle lexcusa per a aterroritzar al pblic s una expedici cientfica que sendinsa en la selva indonsia a la recerca del guepard de Java en perill de extinci que sembla sembrar la destrucci en una part recndita de la selva.
Loperaci estar comandada per un expert botnic i el seu germ que filmar la missi -, ms uns especialitzats guies de la zona. El director australi dona al seu producte un embolcall de fals documental a travs de les imatges enregistrades cmera en ma per anar introduint lhorror gradualment, per anar de menys a ms, de falses pistes i evidncies equvoques a una escalada de la por quan hagin denfrontar-se a una bstia ms temuda que el propi guepard, una criatura monstruosa que desconeixen i que sembla formar part del folklore tradicional.
No cal dir que aquesta estratgia de la por de la cmera nerviosa i saltirona, les imatges entretallades, la imatge congelada per veure una figura fugissera espantada, les imatges de visi nocturna o els crits enmig de la foscor davant del desconegut, ja est tan devaluada i resulta tan poc eficient que fins i tot tampoc ja no serveix per dissimular la precarietat pressupostria. s cert que la imaginaci pot suplir les mancances, que el degoteig dinformaci en la pellcula fins a linevitable esclat final del terror, poden ser bones amigues, per en la present ocasi s ms del mateix i lavorriment resulta invencible.

Lentorn allat accentua linfern dun mateix a Magic Magic

Avancem que Magic Magic del xil Sebastin Silva ha estat una de les grates sorpreses daquest primer tram de festival. Per fi ens hem pogut retrobar amb els lmits de la por i de la torbaci que desprn all desconegut o inquietant que viu entre nosaltres. Una accepci del gnere fantstic que no viu de lamenaa externa, de lenemic monstrus, sin que neix dels nostres terrors ntims, dels desajustos mentals, dels tortuosos laberints del cervell hum.
Una jove americana, Alcia (Juno Temple) viatja amb una colla damics que no coneix gaire desprs que la seva cosina hagi de tornar a Santiago de Xile. El grup es desplaa a un lloc perdut del paisatge xil, un espai idllic i incontaminat, un tros de naturalesa amiga i confortable, per la manca de la seva cosina enmig dun grup de desconeguts xilens en un entorn natural on perviuen reminiscncies de la cultura mapache provoca un procs malalts de malson sense aturador en la jove.
Una pellcula que recupera el neguit i langoixa a travs del sofriment duna noia que viu aquest recer natural com si fos una experincia claustrofbica i destructiva. Linsomni de la protagonista, les bromes benintencionades dels companys, els avisos de cortesia de lamfitriona, els crits naturals de les cotorres en la nit, unes jogueneres formes en espiral, un innocent joc dhipnosi i un ampli catleg delements quotidians provoquen un estat alarmant dansietat i de malestar en la desequilibrada noia. La primera sensaci de mal rotllo en el festival de Sitges que ens demostra potser que lautntic terror es troba dins nostre.
Notcies - Cinema Catal . NET
The Green Inferno


lectures: 1011

Joan Millaret Valls

16 d'octubre de 2013


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small