cinema catal� . caT
Notícies anteriors
SORDIDESA I BRUTALITAT A COPS DELEGNCIA SLO DIOS PERDONA (NICOLAS WINDING REFN)

Ben malament ho tenia el director dans Nicolas Winding Refn per intentar sorprendre a tothom desprs duna estilitzada pea dorfebreria tan idolatrada com lanterior film Drive. Un grandis i aclamat film que va venir acompanyat tamb de lentronitzaci dun nou prototip de mascle, dotat de ferotgia i vulnerabilitat alhora, grcies a les prestacions que oferia un actor com Ryan Gosling i que el convertiria en modern fetitxe ertic. A Slo Dios perdona, Ryan Gosling perd la centralitat del relat en benefici duna major i desconcertant dispersi, i la nova proposta del director dans provoca en lansis espectador un inevitable sentiment de perplexitat que alimenta les preses de posici irreconciliables.

Personalment crec que el director dans imposa el seu magisteri amb un proposta desmesurada, de format operstic, recolzat en una brutal i caricaturesca tragdia darrel clssica amb mare possessiva que glorifica un fill mentre rebutja laltre, i que noms pot acabar amb una catarsi sagnant i salvatge. Slo Dios perdona s un fastus espectacle visual de realitzaci solemne que explica a base dimatges saturades delegncia una dantesca i grotesca trama de cinema criminal amb assassinats i venjances duna virulncia incmode, a estones ellptica, i daltres, duna crueltat ofensiva.

El resultat s senzillament aclaparador grcies a lexhibici duna posada en escena barroca i allucinada, en el llindar de la petulncia i lostentaci, per de provada eficincia grcies a la seva exacerbada plasticitat i srdida sensualitat. I s que la manera com est mostrada visualment aquesta malaltissa histria de cadncia sospesa, com de relat entrevist, de tons onrics, aconsegueix finalment embolcallar-nos i arrossegar-nos a una experincia en trnsit. Podem entendre que lartificiositat de lembolcall no sajusti a la simplicitat i elementalitat duna histria raqutica i, fins i tot, pueril; per el grau de seducci i addicci que emet aquest srdid retrat dun submn violent fet de sdics policies i ftids vincles de sang familiars, s incontestable.
Notcies - Cinema Catal . NET
Escena de la pellcula

lectures: 981

Joan Millaret Valls

8 de novembre de 2013


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small