cinema catal� . caT
Notícies anteriors
EL FESTIVAL DE REFERNCIA DEL CINEMA INDEPENDENT DE BARCELONA CELEBRA VINT ANYS DHISTRIA

El 20 Festival de Cinema Independent de Barcelona- lAlternativa 2013 sinaugurava aquest dilluns 18 de novembre amb la projecci dun film tan emblemtic com Alicia en las ciudades/Alice in den stdten (1974) de lalemany Wim Wenders per commemorar el vint aniversari dun festival consagrat al cinema independent ms arriscat fet al marge de la indstria i dels canals habituals dexhibici comercial. Vint anys dhistria a les espatlles que seran repassats amb films de directors insubstitubles del cinema internacional ms combatiu com Jean Eustache, Nicolas Philibert, Robert Bresson, Werner Herzog, Alain Cavalier o Chris Marker.

Aquesta secci retrospectiva dedicada a lefemride de complir vint anys anant irrenunciablement a la contra, mostrar tamb diversos treballs recents per celebrar-ho com el documental La casa Emak Bakia (2012) dOskar Alegria, que va a la recerca dunes antigues imatges rodades pel cineasta avantguardista Man Ray els anys 20 a prop de Biarritz; o la surrealista, delirant, romntica i fascinant pellcula Gravity was everywhere back then del nord-americ Brent Green, guanyadora de lAlternativa 2011.

LAlternativa 2013 no sarronsa davant les retallades i planta cara a les dificultats amb un programa extens conformat per ms de 150 films i diverses activitats complementries de tot ordre. Destaca la secci oficial a competici que exhibir 11 llargmetratges internacionals, tant de ficci com de no ficci. En aquesta secci trobem documentals de referncia com Leviathan de Lucien Castaing i Taylor Paravel on fan el seguiment dun vaixell de pesca per crear una suggeridora experincia sensorial de formes, sons i colors. Tamb es podr descobrir el retrat singular dunes adolescents de Sardenya a Bellas mariposas de litali Salvatore Mereu o el llargmetratge 36 del tailands Nawapol Thamrongrattanaritt desglossant en nicament 36 plans en qu una noia intenta recuperar unes fotos perdudes per parlar de la memria i les coses que desapareixen.

En la secci parallela Panorama es podr veure una mplia producci dautors catalans i espanyols, com a exponent de la versatilitat dels nostres creadors, a travs de films com el premiat Otello de Hammudi Al-Rahmoun Font, en qu un director de cinema esborrar perillosament lespai entre ficci i realitat en el seu treball amb els actors en el rodatge i assaigs duna versi moderna dOtello. Entre altres propostes audiovisuals es projectar el documental Otra noche en la tierra de David Muoz, que sembla prendre com a referncia les histries creuades del film Noche en la tierra de Jim Jarmusch per ficar-se en els taxis dEl Caire i escoltar les converses que hi tenen lloc; o el film de reflexi sobre la histria recent espanyola Dime quin era Sanchicorrota de Jorge Tur Molt que es mou entre la llegenda i la crnica del passat per esbrinar la figura esquiva del bandoler Sanchicorrota.

El centre neurlgic del certamen s com de costum el CCCB (Centre de Cultura Contempornia de Barcelona) per les activitats sescampen per altres indrets de la com la seu al Raval de la Filmoteca de la Generalitat o lInstitut Francs. Daltra banda, lAlternativa 2013 segueix collaborant amb el portal de visi en pagament Filmin el qual dona loportunitat de veure online des de la clausura del certamen i fins al 8 de desembre fins a 9 ttols seleccionats en el certamen barcelon.

A part de la projecci de films, el certamen es reserva un lloc pel debat pels professionals del sector per tractar de temes tan cabdals com la coproducci i altres eines de producci. Tamb obre espais per a la reflexi amb taules rodones al voltant, per exemple, dun tema tan preocupant com s lexhibici avui dia i trobar o enfortir les frmules de resistncia que ofereixen les sales independents. Podeu trobar ms informaci aix com horaris de projecci i activitats organitzades de tota mena a http://alternativa.cccb.org/
Notcies - Cinema Catal . NET

lectures: 1039

Joan Millaret Valls

23 de novembre de 2013


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

Un xit pels temps actuals...i que continu!!!
Q23-11-2013

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small