cinema catal� . caT
Notícies anteriors
EL HBBIT: LA DESOLACI DE LESPECTADOR EXIGENT

Si el Hbbit: un viatge inesperat, el resultat era esperat, El Hbbit: La desolaci de Smaug, no ns cap excepci. Lexpedici iniciada per Bilbo Bolson (un acurat Martin Freeman) a la primera part, s ara el nus duna aventura pica per reclamar el regne perdut dels nans dErebor, conquerit temps enrere per Smaug. Lacci es defineix i el petit hbbit que no s que tingui un esperit especialment ferotge- senfronta al fams drac juntament amb tretze nans encapalats pel llegendari guerrer Thorin (un contundent Richard Armitage).

Segona part de la preqela dEl Senyor dels Anells dirigida per Peter Jackson, una faula juvenil i amena de la literatura fantstica transportada al celluloide, on es ressalta lamistat, la superaci personal i els valors elementals entorn la famlia. En aquesta segona part apareixen nous personatges, trames i subtrames que ens porten a lorigen de tota lepopeia posterior per, finalment, arribar a la concausa de tantes sagnants batalles a la Terra Mitjana.

Un viatge que amb ms o menys xit resulta entretingut i que cont instants buclics, encara que alguns dells ens deixin una lleugera sensaci de dj vu. Jackson, per la seva part, segueix obviant la fidelitat amb el llibre original (cosa que els ms fantics potser no perdonaran). El director neozelands recorre -suposem que intencionadament- als bons recursos i als petits detalls de la saga inicial, amb el risc de perdre originalitat, afegint incls personatges que no es troben a la novella genuna.

Cal destacar limportant tasca pel que fa a la banda sonora, a crrec de Howard Shore, tota una entitat a Hollywood que ja disposa en el seu currculum de films daltura com El silenci dels anyells, Laviador o La Mosca, on aqu compon una calcomania dEl senyor dels anells (tamb seva) per segueix en la lnia duna imparable simfonia, aventurera i encisadora. Aquesta clamorosa banda sonora concebuda per limprescindible canadenc, aporta unes dosis dpica i emoci vitals per lacci i el desenvolupament del film.

Andrew Lesnie, que ha collaborat a Babe, King Kong o El Senyor dels anells, desenvolupa el seu rol de director de fotografia dencrrec amb forces garanties ja que sap apostar per una emulsi penetrant i resultadista, congeniant perfectament amb els efectes visuals i lambientaci onrica. Darrere de lacurada fotografia trobem una amalgama davanats trucs apixelats i admirables putxinellis CGI, tot amanit amb la sal duna contundent tercera dimensi.

La part negativa del film s que les 324 pgines del llibre de J. R. R. Tolkien sestiren aqu com un xiclet. Mentre que la justificada trilogia dEl Senyor dels Anells (1.368 pgines) sempre tenien un to jovial i lleuger, la segona part dEl Hbbit ens regala escenes dacci que sestiren fins a linfinit, amb una estructura lineal de captures i persecucions que es repeteixen de forma persistent. Durant tot el film, s com si es tracts de boicotejar i alentir el viatge dels nans de forma intencionada.

Els dos actes finals dEl Hbbit 2 sn simplement una muntanya russa dacci apassionant i aventura sense descans, que s tant atractiva i convincent com qualsevol passatge de la trilogia anterior. Ara b, alguns errors de rcord importants juntament amb certes llicncies argumentals, sn les responsables dentelar i qestionar les 8 hores totals de la trilogia completa.

Notcies - Cinema Catal . NET


lectures: 1130

Una crtica dric Antonell

16 de desembre de 2013


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

avorrida, avorrida, avorrida.... zzzzzzzzz
Pere17-12-2013

soc fan del senyor de los anillos i estic dacord amb la critica
jordi h. (granollers)17-12-2013

ja prou de tants Hobbits i terra mitja, que esgotador que resulta
carlos20-12-2013

est be com a entreteniment pero no es suficient
judit28-12-2013

totalment dacord
marti06-01-2014

Bona adaptacio del llibre! Pero masses subtrames inventades que deslluieixen la histria original. Una fotografia impecable.
Laia C09-01-2014

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small