cinema catal� . caT
Notícies anteriors
ARRIVEDERCI BARCELONA: LA MOSTRA DE CINEMA ITALI, AMB XIT DASSISTNCIA, SACOMIADA FINS LANY QUE VE

La segona Mostra de Cinema Itali de Barcelona MCIB, organitzada per lIstituto Luce Cinecitt, ha tingut lloc del 13 al 19 de desembre als cinemes Verdi amb afluncia mxima, i s que durant el primer cap de setmana les cues superaven lhora i mitja (suavitzades pel caf gratut dorigen itali que un dels patrocinadors regalava als ms impacients). El repte de la iniciativa era convertir Barcelona en una plataforma privilegiada per a la difusi del cinema itali a lestat, amb una acci que va en la mateixa lnia daltres molt semblants que Cinecitt porta a terme en diferents pasos.

En aquesta segona edici, el festival ha perms veure ttols tant envejables com Sacro Gra, el guanyador de Vencia denguany amb el qual Gianfranco Rossi (que presentava el film) retrata una srie de personatges de la perifria de Roma per dibuixar -ms que un paisatge- un estat dnim, una emoci. Un mirall perfectament polit en qu, i sense intromissi de cap tipus, les existncies de dues prostitutes, un comte estrany, un pare i una filla, o un infermer, es reflecteixen fins que el baf de les seves vides entela la cmera, fins i tot la prpia retina de lespectador.

Ms enll de la seva inqestionable pila de virtuts, Sacro Gra passar a la histria del cinema pel fet dhaver estat el primer film documental que sala amb el Lle dOr. Altres cites no menys importants han estat Anni Felici, un film que dibuixa un fresc tant complex com la prpia condici humana. En una trada democions, Guido, un artista que vol ser avantguardista per se sent atrapat en una famlia intrusiva i burgesa, intenta sortint-ne desfermant el seus impulsos, mentre la seva dona controladora els intenta difuminar amb un tra ms gruixut i tendencis.

Daniele Luchetti, va ser un dels molts autors i directors que van passar per la mostra, regalant-nos prlegs i responent les preguntes dels assistents. Aquesta s la mgia daquesta mostra on tamb es varen poder veure films com Salvo, de Fabio Grassadonia, el Gran Premi del Jurat (Prix Rvlation) del Festival de Cannes denguany: histria sobre un sicari que satura ms en lartesania que en la seva narrativa, envoltada duna atmosfera fascinant a un nivell gaireb visceral. Aquest darrer s un dels molts films que han acostat per segona vegada el cinema de la via Tuscolana al barri de Grcia, fent sentir el cinema del pas de la bota quelcom ms que proper.

Notcies - Cinema Catal . NET

lectures: 1089

Una notcia dric Antonell

24 de desembre de 2013


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

any que ve no mel perdo doncs
maria24-12-2013

si ho arribo a saber hi anava nomes pel caf
jordi h. (granollers)26-12-2013

en la linea del cine italiano, yo recomiendo LA GRAN BELLEZA que estan haciendo en cartelera
marcos28-12-2013

cine+caf gratis, ho apunto a la agenda per el any que ve! :-)
k06-01-2014

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small