cinema catal� . caT
Notícies anteriors
DETECTIUS DE LA MENT

Mindscape s un perfecte exponent de la solidesa de les noves generacions de cineastes espanyols i catalans que aposten com a valor segur per productes comercials ben empaquetats, de factura vistosa i acabats atractius. Uns productes encasellats en el gnere fantstic o el terror, ben b una marca prpia, i perfectament exportables, dabast internacional, global. Jorge Dorado debuta en el llargmetratge amb aquest film sota pavell nord-americ, desprs duna llarga trajectria com a curtmetratgista, en qu combina el fantstic amb el thriller psicolgic, sota el paraiges protector del director catal Jaume Collet-Serra resident a Hollywood.

La pellcula de Dorado explica com un especialista a travs dhipnosi esdev un detectiu que es fica en la ment dels pacients i que ens recorda la terpia psicologista per investigar entre els seus records aquells fets que podrien ser incriminatoris o absolutius pels seus clients, una indagaci en el subconscient que sovint es pot prendre com a prova pericial en un judici. Per en una daquestes sessions de div, el nostre protagonista, lespecialista en bussejar en la ment dels altres John Washington (Mark Strong), quedar inhabilitat automticament quan el trauma del sucidi de la seva dona, arraconat en la seva memria, interfereix i espatlla la terpia.

Per ajudar-lo a sortir daquest atzucac que li ha fer perdre la reputaci i donar-li una oportunitat de refer-se, el seu cap, Sebastian (Brian Cox) li cedeix un cas menor duna adolescent problemtica que es nega a menjar, Ann Greene (Tassa Farmiga). El que havia de ser un simple cas dadolescent dscol i rebel de famlia adinerada que es solucionaria amb quatre trajectes danada i tornada al fons de la ment de la noia, acaba esdevenint un complex i enrevessat cas dalt risc, fins i tot, pel propi investigador. Lincaut i benintencionat detectiu, que vol ajudar com un bon amic a una adolescent per sostreure-la del seu capteniment, caur atrapat com una mosca en la teranyina que va teixint pacientment aquesta aparent inofensiva adolescent.

Mindscape s un thriller onric de tall laberntic, construt amb somnis dins daltres somnis, com lestructura de capses de nines russes, a base de capes sobreposades, una mica a la manera de la hipntica Origen de Nolan. Tamb la pellcula de Jorge Dorado compta amb aparicions fantasmagriques ben sospitoses que ens du a pensar que res s el que sembla en el fluctuant camp de la psique. En aquets joc malabarstic samaga, com sempre, una sorpresa, per la revelaci daquesta deixa de ser sorprenent quan lespectador, avesat a tota mena de tripijocs amb giragonses i cops defecte, se lensuma des dun inici. La pellcula potser no sescapa de lmbit de la correcci general, per restar el bon pols que demostra el realitzador o laspecte visual i el to atmosfric del qual fa gala, aix com uns simblics ttols de crdit finals a base de roses que esclaten i desprs es marceixen per tornar enrere i regenerar-se de nou, molt a lestil de lelegant i sofisticada La edad de la inocencia de Scorsese.

Notcies - Cinema Catal . NET


lectures: 1043

Una crtica de Joan Millaret Valls

29 de gener de 2014


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

la vaig veure a Sitges i em va sorprendre bastant positivament
Nria7730-01-2014

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small