cinema catal� . caT
Notícies anteriors
COMPTE ENRERE DEL FESTIVAL INTERNACIONAL DE CINEMA DAUTOR DE BARCELONA-DA 2014

El certamen DA, consagrat al millor cinema independent i dautor del moment actual que encara roman indit a les nostres pantalles, ha anunciat que la present edici retorna puntual a la seva cita primaveral i que les projeccions tindran lloc entre els dies 25 dabril i el 4 de maig denguany. El festival confirma un any ms les sales habituals dexhibici, com sn els cinemes Aribau Club, la Filmoteca o el CCCB, tamb presenta el seus cartells promocionals i avana els seus primers continguts.

El DA 2014 donar el seu tret de sortida amb la pellcula inaugural Un castillo en Italia de la directora i actriu Valeria Bruni Tedeschi. Aquesta cinta, que va competir en la Secci Oficial del passat Festival de Cannes, s una estranya i desconcertant proposta que explica en clau de tragicomdia la decadncia duna boja famlia. La pellcula est interpretada per la mateixa directora al costat de Louis Garrel, Filippo Timi i la mateixa mare de la directora, Marisa Bruni Tedeschi.

En la secci estrella Direccions consagrada a cineastes internacionals de renom inqestionable sha programat La jalousie (2013) del francs Philippe Garrel o la vencedora amb el Gran Premi Especial del Jurat del Festival de Vencia de Stray dogs (2013) del taiwans Tsai Ming-Liang. I en la secci Talents consagrada als autors novells, les joves promeses, es projectar Los posibles (2013) de largent Santiago Mitre el director de El estudiante i Juan Onofri Barbato o Luton (2013) del grec Michalis Konstantatos.

La retrospectiva denguany estar dedicada al cineasta quebequs Denis Ct, un director especialitzat en barrejar documental i ficci en les seves agosarades propostes flmiques i que lhan fet guanyar el guard Alfred Bauer al festival de Berln grcies a Vic + Flo ont vu un ours (2013). Aquesta retrospectiva complerta de la seva filmografia i organitzada conjuntament amb la Filmoteca de Catalunya, comptar amb la presncia del mateix director que presentar en primcia a casa nostra la seva darrera pellcula, Que ta joie demeure (2014).

El festival, fidel al seu esperit de donar suport a la creativitat en totes les seves manifestacions audiovisuals, dedicar una nova secci coordinada pel crtic Carlos Losilla Un impuls collectiu precisament a donar cabuda a aquelles abundants propostes que a nivell estatal repensen i reformulen les maneres de contar les histries i/o el seu tractament. Entre les cintes anunciades trobem el documental censurat i finalment alliberat Edificio Espaa de Vctor Moreno; la producci dIsaki Lacuesta Sobre la marxa de Jordi Morat i projectada al recent festival de Rottedam; o Las aventures de Lily Ojos de Gato de Yonay Boix.

Retrobem de nou lapartat Autoria catalana, una imprescindible secci que contribueix a donar major visibilitat a aquell cinema ms arriscat del nostre mbit local, i entre les seves propostes cal destacar lestrena absoluta de la primera i fascinant pellcula de ficci del productor i director Llus Miarro Stella cadente que sacosta sense prejudicis i amb tota llibertat al breu reialme dAmadeu de Savoia.

Notcies - Cinema Catal . NET

lectures: 1092

Una notcia de Joan Millaret Valls

20 de març de 2014


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small