cinema catal� . caT
Notícies anteriors
LA 20a MOSTRA DE LLEIDA PREMIA LACTOR JOS SACRISTN I EL CINEASTA DANIEL BURMAN

Aquest divendres 4 dabril a les 9 del vespre sinaugura a lespai La Llotja de la capital de Ponent la 20a Mostra de Cinema Llatinoameric de Lleida. La pellcula que obrir el certamen catal ser un dels llargmetratges argentins ms taquillers del moment, Vino para robar dAriel Winograd, que compta amb un repartiment daltura encapalat per Dabiel Hendler i Valeria Bertuccelli. Entre lmplia nmina de convidats que es donaran cita a la catifa vermella de La Llotja destacaran especialment lactor Jos Sacristn i el cineasta Daniel Burman que seran reconeguts amb sengles Premis Honorfics de la Mostra.

Jos Sacristn s un veter actor espanyol que es troba en plena forma i que porta prop de cinquanta anys dofici repartint les seves interpretacions indistintament en cinema, teatre i televisi. Lactor ha interpretat dotzenes de papers en cinema des del seu lluny debut amb La familia y uno ms (1965, Fernando Palacios). El premiat protagonista de Un hombre llamado Flor de Otoo (1978, Pedro Olea) acaba de guanyar enguany el Gaud i el Goya al millor actor per la seva actuaci a El muerto y ser feliz de Javier Revollo.

Daltra banda, el guionista, productor i cineasta argent Daniel Burman s un dels pilars inqestionables del millor cinema argent dels darrers anys. Pel que fa a la prpia histria de la Mostra de Lleida, Daniel Burman ha estat lnic director que ha aconseguit que les seves pellcules a concurs guanyessin en dues ocasions el guard a millor pellcula. Primer ho va aconseguir amb Esperando el Mesas (2001) i desprs va repetir guard amb El abrazo partido (2004), una cinta que li va comportar tamb el premi com a millor director. La seva darrera producci, El misterio de la felicidad, ha estat un nou xit en la cartellera argentina.

Dones de cinema

En el decurs de la cerimnia inaugural satorgaran guardons tamb a lactriu Emma Vilarasau i la realitzadora Mar Coll, ambdues reconegudes amb el Premi Jordi Dauder a la Creativitat en el Cinema Catal. La barcelonina Mar Coll ha destacat pels reconeixements que ha obtingut arreu per la seva curta per prometedora filmografia. Des de lampli ress que va obtenir el seu debut en el llargmetratge amb Tres dies amb la famlia (2009) fins a la llarga llista de premis que ha obtingut la seva segona pellcula Tots volem el millor per a ella (2013) amb una Nora Navas senzillament espectacular.

Tamb ser homenatjada lactriu Emma Vilarasau, recent premi Butaca pel seu paper a lobra de teatre Barcelona de Pere Riera. mpliament coneguda a casa nostra per la seva trajectria teatral i televisiva, sovint unida a TV3, la catalana Emma Vilarasau ha destacat tamb en cinema amb incursions tan recordades com la que es va produir a Los sin nombre (1999, Jaume Balaguer). Darrerament lhem pogut veure a la pantalla gran en la pellcula Els nens salvatges (2012, Patricia Ferreira).

La Mostra de Lleida es clour el proper divendres 11 dabril amb la projecci dels films guanyadors. Per consultar els horaris de projeccions dels llargmetratges de ficci, documentals i curtmetratges a competici, aix com per seguir les sessions especials i les activitats paralleles organitzades, podeu visitar el web mostradelleida.com
Notcies - Cinema Catal . NET
Jos Sacristn

lectures: 970

Una crnica de Joan Millaret Valls

10 d'abril de 2014


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small