cinema catal� . caT
Notícies anteriors
DALLAS BUYERS CLUB: EL ZENIT DE McCONAUGHEY I COMPANYIA

Durant lltima edici dels premis scar, DiCaprio tornava (un any ms) a casa amb les butxaques buides davant dun inesperat Matthew McConaughey, el qual, fins fa poc no hi havia comdia romntica que se li resists. Avui, lactor dUvalde s el paradigma de lintrpret reconvertit, ressorgit de les seves prpies cendres.

Tot aix grcies a Dallas Buyers Club, lltim film del canadenc Jean-Marc Valle, on McConaughey s lencarregat de donar vida a Ron Woodroof, un cowboy drogoaddicte, faldiller, homfob i ro. Una joia amb barret de vaquer, bigoti i pssims hbits que li canvia radicalment la vida quan li comuniquen que est infectat pel virus VIH.

La histria daquest projecte ve de llarg, des de principis dels noranta, quan els mitjans de comunicaci i el propi cinema explotaven incansablement tot el relacionat amb el SIDA. Craig Borten havia estat treballant en un gui basat en el diari personal de Woodroof i, en aquests prembuls, Woody Harrelson havia estat proposat per al paper principal.

Ron, tossut i rprobe com pocs, no estava disposat a donar-se per venut i comen una batalla contra tot i contra tots. Aquesta s lespina dorsal daquest relat de superaci i tenacitat, una evoluci captivadora sobre un personatge real que va passar de ser un crpula a encapalar una revoluci en defensa dels drets dels seropositius.

No obstant aix, en la vida real, Woodroof era un simple electricista i reconegut bisexual, molt lluny del carcter homfob amb el qual s retratat a la pellcula de Valle, com ja han reivindicat alguns dels seus coneguts i familiars ms propers en conixer el gui de Borten i Melissa Wallack.

Per aquestes llicncies i petites llibertats no han impedit a Dallas Buyers Club convertir-se en el major xit fins avui del seu director quebequs, cineasta lligat a projectes tan dispars com Crazy, La reina Victria o el Caf de Flore, essent aquest film el seu debut i la primera experincia en el cinema nord-americ.

Tamb orgulls, pot treure brillantor de la seva estatueta Jared Leto, perfecte en el seu paper de Rayon, un transsexual tamb malalt de SIDA que es converteix en lelegant Sancho Panza del Quixot tex. Una extravagant parella obstinada a sobreviure i que lluitar contra els seus propis molins de vent: farmacutiques i agncies estatals.

Dallas Buyers Club aconsegueix esquivar del tpic melodrama sense perdre intensitat i emoci. Un bipic que a part de dues interpretacions excellents, hi ha una sinceritat i una versemblana innegable. Un film que ha catapultat al repartiment i al propi director, amb un gran mrit: tractar un tema tant trillat i desgastat per la petita i gran pantalla com s aquesta malaltia de la que en tenim ms respostes per avui dia encara sense cura.

Notcies - Cinema Catal . NET
Escena de la pellcula


lectures: 1199

Una crtica dric Antonell

15 d'abril de 2014


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

res a dir, la millor interpretaci del any
jofre16-04-2014

sort que McConeguey va deixar a la Penelope Cruz, des de llavors esta a tope i ara es un bon actor
marc m,16-04-2014

bones interpretacions per pellcula totalment televisiva
bruno16-04-2014

Marc M. ->Jo diria que McConeguey li pot donar grcies a Penelope Cruz per aferrar-li una mica del seu talent, perqu fins abans de sortir amb ella noms feia comdies amoroses i mxim va destacar una mica a Contact
Laia C.16-04-2014

Sobre la pellcula... les actuacions estelars! Per, la temtica del SIDA als 80 i la intolerncia cap als seropositius la trobo superada (va ser molt explotada als 90 al cinema i la tele)
Laia C.16-04-2014

a mi me interessa que es parli del sida encara, el meu germn la te des de fa 10 anyos i encara no hi ha cap cura ni vacuna efectiva
sergio m.17-04-2014

anims sergio
marina24-04-2014

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small