cinema catal� . caT
Notícies anteriors
ES PRESENTA EL CARTELL DEL 67 FESTIVAL DE CANNES I LA PELLCULA INAUGURAL

El certamen francs ha presentat el cartell de la seva 67 edici inspirant-se en una imatge tan iconogrfica com la de lactor itali Marcello Mastroianni enfundat en unes ulleres fosques mentre ens deixa veure la seva mirada penetrant. El fotograma, emblema de la modernitat dels cinemes dels anys 60, est extret de 8 de Federico Fellini, pellcula que va concursar en la secci oficial lany 1963. No cal dir que Marcello Mastroianni va ser un actor carismtic en aquells anys i la seva presncia repetida en pellcules de lpoca, transmetien perfectament lesperit inconformista daquell cinema.

Tamb sha escollit la pellcula inaugural que obrir el certamen mundial el proper 14 de maig i que recaur en Grace de Mnaco de Olivier Dahan. Es tracta duna pellcula de regust cinfil ja que reprodueix letapa de lactriu nord-americana Grace Kelly quan es va casar amb el prncep Rainero de Mnaco el 1956, posant punt i final a la seva carrera dactriu a les ordres de directors com Alfred Hitchcock o John Ford. I la pellcula es centrar en un moment difcil de la seva vida quan rep la proposta dHitchcock per fer de Marnie, la ladrona mentre el principat de Mnaco corre el risc dannexionar-se a Frana.

Lencarregada dinterpretar a la princesa Grace ser lactriu Nicole Kidman, que estar acompanyada per actors com Tim Roth i Frank Langella, o actrius com Parker Posey, Jean Balibar o lespanyola Paz Vega -que interpreta a Maria Callas-. Lestrena a casa nostra de Grace de Mnaco est anunciada pel divendres 23 de maig.

Notcies - Cinema Catal . NET

lectures: 974

Una crnica de Joan Millaret Valls

24 d'abril de 2014


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small