cinema catal� . caT
Notícies anteriors
ATOM EGOYAN SENCALLA EN EL THRILLER EL DIA QUE NURI BILGE CEYLAN TRASBALSA CANNES

Thriller esprimatxat i desganat del canadenc Atom Egoyan

Captives del canadenc Atom Egoyan sobra amb una panormica descriptiva dun entorn colgat de neu que podria indicar un comenament suggeridor i atmosfric per contribuir a endinsar-nos en els mn inquietant del thriller. Larrencada del film extremadament fragmentada amb la presentaci de diversos personatges incgnits, salts temporals en totes direccions i una aparent trama enrevessada de segrestadors pedfils i nens desapareguts podria submergir-nos tamb en el terreny relliscs del misteri i lenigma.
Confivem en recobrar la fe en el bon ofici del canadenc Atom Egoyan, per aquests ingredients no redunden en la intensitat i la tensi que podrem esperar dun thriller amb prometedora trama policaca i de fusta psicolgica amb uns pares aclaparats pel dolor anys desprs de perdre una filla.
Tot plegat acaba conformant una rutinria cerimnia de la confusi amb tendncia a lensopiment general enmig duna realitzaci plana, sense relleu. I el que s pitjor, la manca absoluta de personalitat. Fins i tot, el segrestador, personificaci del mal, monstre social, que teixeix un pervers joc amb la nena segrestada com esquer per enxampar altres nens, cau sovint en el ridcul sense inspirar lhorror necessari per intimidar- nos.

Nuri Bilge Ceylan fa el cim el primer cap de setmana

El cineasta turc Nuri Bilge Ceylan ha aconseguit amb Winter sleep un dels cims del primer cap de setmana de la 67 edici del Festival de Cannes. Es tracta duna obra cuinada a foc lent, de ritme sostingut, perfectament mesurada, per que gradualment va creixent i es va densificant fins a emocionar-nos i emmudir-nos grcies a la seva bellesa i a lempremta inesborrable que deixa.
Es tracta duna superba pellcula de tres hores de durada centrada, bsicament, en la vida dun hoteler duna zona rstega dAnatlia que est casat amb una dona ms jove i que acull tamb a la seva germana separada. Un simple incident amb els seus pobres llogaters sembla encendre una metxa que no parar de cremar en un soterrat conflicte social. Per la pellcula teixeix un complert mosaic hum al voltant daquest hoteler envellit i de carcter intractable i arrogant fet a base dencontres progressivament carregats de retrets.
El cineasta turc s capa de crear moments antolgics amb llargues seqncies en interiors domstics amb un domini exhaustiu dels enquadraments aix com una solvncia increble en lescriptura dels dilegs i un inusual magisteri per controlar les situacions. Aix, trobades a la vora del foc, en escenes illuminades per les pampallugues del crepitar de les brases, aconsegueixen una rara intensitat i una fora trasbalsadora.

Notcies - Cinema Catal . NET
Roda de premsa de Captives

lectures: 981

Una crnica de Joan Millaret Valls/ACPG

17 de maig de 2014


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small