cinema catal� . caT
Notícies anteriors
CRONENBERG ALERTA QUE LA FBRICA DELS SOMNIS ENGENDRA MONSTRES

Psicopaties de Hollywood

Map to the stars de David Cronenberg, que torna a la competici desprs de Kosmpolis (2012), incorpora la seva mala bava en la competici i fa una pardia salvatge i demolidora sobre el mn del cinema a Hollywood. La pellcula comena amb laire dists duna comdia amb bromes cmplices sobre noms coneguts del cinema i la televisi, cites i picades dullet sobre celebritats.
Per el seu humor sarcstic i corrosiu t un costat inquietant tamb amb un astre infantil convertit en estrella intractable e intocable, que pensa i es comporta com un adult. Tamb una famosa actriu, Havana Segrand (Julianne Moore) lluita per un paper, on podr interpretar a la seva prpia mare, arribant a lhistrionisme i el patetisme ms absolut sotmetent-se a terpies absurdes i estpides a crrec del seu coach personal, Dr. Stafford Weiss (John Cusack). Per sota aquesta carcassa que ens arrenca les rialles batega alguna cosa malaltissa, tortuosa.
El film deixa la comdia satrica, sense abandonar del tot un dissolvent humor negre, per enfosquir-se progressivament en un relat esquizoide, retorat, allucinat. Aix sintueix en larribada a linici del film duna jove amb el rostre mig desfigurat amb cicatrius de cremades, Agatha Weiss (Mia Wasikowska), que vol introduir-se en el mn de les celebritats cinematogrfiques. La seva intromissi servir per trastocar i destruir lordre establert en una famlia que ha construt el seu imperi lucratiu sobre els rendiments de la fama i la popularitat.
Es revelen secrets inconfessables, aparicions i visons fantasmagriques, trastorns i traumes del passat, que ens porten al territori de Lynch fins al punt que el relat sembla endinsar-se en la prdua de sentit per que ens situa en una pendent que ens condueix a la follia collectiva provocada pels deliris de la fbrica dels somnis de Los Angeles.

Pedrera de premis Oscar

Foxcatcher de Bennett Miller s una aproximaci a fets reals ocorreguts a la dcada dels anys 80 a partir de la histria de dos germans medallistes olmpics de lluita lliure, Mark (Channing Tatum) i Dave Schultz ( Mark Ruffalo) que enfronten els preparatius pels jocs olmpics de Seul de 1988. Mark s un personatge solitari i taciturn, dependent anmicament de la fortalesa i resoluci del seu germ, pare de famlia tamb.
Lestreta vida que porten es ressent a partir del moment que Mark rep la trucada dun excntric filantropista, John DuPont (Steve Carell), que el vol apadrinar i entrenar sota la seva marca Foxcactcher. Aquest personatge s un milionari inquietant i torbador que es comporta com un trastornat psicoptic per desprendres de la influncia duna mare aficionada als cavalls de pura sang que detesta lafici de John.
Aquest magnat sescuda en el patriotisme i el seu carcter benfic i geners per desenvolupar un paper paternal envers el frgil Mark a qui tracta com un fill adaptat mentre alhora desgasta els llaos fraternals dels dos germans. Sobra un procs de suplantaci pervers a crrec de John de la influncia de Dave que acabar convertint a Mark en un gos faldiller del amo i un pllid reflex del gran esportista que havia estat.
La pellcula sinstalla en el territori del melodrama amb les competicions esportives com a tel de fons amb els ingredients habituals del gnere. La gran diferncia rau en la transcendncia dun personatge tan retorat i enfollit com el milionari John Du Pont, un autntic trastornat, perfecte exponent de la corrupci, el nepotisme i la impunitat dels poderosos. Les manies, tics i desvariejaments daquest personatge fascinat tamb per les armes i lexrcit li dona al film un aire crtic que collabora a desmuntar alguns retrats damericans modlics i immaculats.
Per on la pellcula adquireix ms rellevncia seria en la seva faceta com a film que podria inaugurar perfectament la cursa dels Oscar ja que destaquen sobremanera els treballs de transformaci i caracteritzaci dels tres actors principals. Per si de cas, aquest dilluns ja han desfilat per la catifa vermella de Cannes.

Notcies - Cinema Catal . NET
David Cronenberg

lectures: 1035

Una crnica de Joan Millaret Valls/ACPG

20 de maig de 2014


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

Cronenberg no fall mai. es un GRAN
Perdita20-05-2014

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small