cinema catal� . caT
Notícies anteriors
TORNEN LES TURBULNCIES DE PATRICIA HIGHSMITH


Els universos trbols de Patricia Highsmith retornen a la cartellera en aquesta adaptaci de la seva novella negre Las dos caras de enero de la m del director debutant Hossein Amani guionista de Drive (2010, Nicolas Wending Refn)-. Highsmith s una magistral creadora datmosferes corruptes i personatges esbiaixats per reforar una retorada ambigitat humana. Utilitza motius com la usurpaci didentitat, els antagonismes socials, el desig sexual, latracci homoertica, el joc de les aparences o el dimoni de la gelosia per dinamitar les relacions entre amics.

Ens retrobem una parella de nord-americans de viatge per Europa que recala a Grcia lpoca dels seixanta, anys declosi del boom del turisme estranger, conformada per un ric home de negocis, Chester (Viggo Mortensen), i la seva jove i nova esposa, Collette (Kristen Dunst). Durant les vacances fan amistat amb un jove nord-americ, Rydal (Oscar Isaac), installat en aquest pas sobrevisquent denganyar incautes turistes amb petits furts i martingales diverses. Per un estrany afer a lhotel dels rics turistes visitants, que desvetllar un passat ocult, unir perillosament i indefectiblement aquest tres personatges en una incerta i errtica escapada.

Aquesta pellcula ens retrotrau als llocs i temes coneguts dalgunes versions de la magistral escriptora nord-americana com El talento de Mr. Ripley (1999, Anthony Minghella) segona adaptaci cinematogrfica de la seva novella homnima desprs de A pleno sol (1960, Ren Clment)-. Per a Las dos caras de enero descobrim una versi massa pulcra on la tocada i posada ambientaci dpoca no permet traspassar la faana de la superficialitat.

Detectem un clima de suspens i intriga de baixa intensitat incapa dafrontar la convulsi que ho sacseja tot. El carcter explosiu de les pulsions i desitjos amagats i entrecreuats resta indefinit i imprecs. Es mant el poder dels suggeriments, les insinuacions, els cops amagats, per malauradament trobem a faltar lespessor dall podrit, la torbaci dall malalts, trets identitaris de la literatura de Patricia Highsmith.

Notcies - Cinema Catal . NET
Escena de la pellcula

lectures: 995

Una critica de Joan Millaret Valls

26 de juny de 2014


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small