cinema catal� . caT
Notícies anteriors
VOLKER SCHLNDORFF OBRE LA TEMPORADA DESTIU DE LA FILMOTECA DE LA GENERALITAT

El veter director alemany Volker Schlndorff ha fet escala aquests dies a Barcelona per presentar la retrospectiva que la Filmoteca de la Generalitat li dedicar aquest estiu. Volker Schlndorff forma part de la histria contempornia del cinema europeu ja que es tracta dun dels pares del Nou Cinema Alemany. Un moviment de renovaci nascut a remolc de la Nouvelle Vague francesa que el va portar a debutar amb un primer film, El jovent Trless (1966) adaptaci de la novella de Robert Musil -, en qu es qestionava el passat del seu propi pas burxant en les arrels del nazisme.

Cineasta de ttols tan importants com loscaritzada El tambor de hojalata (1979) adaptaci de la novella de Gnter Grass-, Schlndorff oferia una roda de premsa aquest 30 de juny al costat dEsteve Riambau, director de la Filmoteca, i dUrsula Wahl, directora dactivitats de lInstitut Goethe de Barcelona, com a introducci al seu cicle mentre lloava la tasca de les filmoteques com a lloc d&srquo;aprenentatge.

La presncia de Volker Schlndorff a la Filmoteca ha estat ben profitosa ja que a lendem acompanyava la projecci del seu propi documental dentrevistes, Com ho vas fer, Willy Wilder? (1992), que inaugurava el cicle daquests mesos estivals Billy Wilder i el seu mn. Aquest cicle consagrat al rei de la comdia cida, forjat en lescriptura de guions pel mestre Lubitsch i que va fer fortuna a Hollywood, permetr visionar la seva filmografia complerta i tindrem la possibilitat de disfrutar de nou de ttols tan emblemtics com Ning s perfecte (1959) o Lapartament (1960).

El mateix dia, Volker Schlndorff feia una introducci a la pellcula inaugural de la seva retrospectiva, El tret de grcia (1976), un ttol daltra banda comprs en lextens cicle flmic sobre la Primera Guerra Mundial De sang i de fang: 1914- 1918 que es fa en motiu de la commemoraci del centenari daquest esdeveniment histric. En aquest prolfic cicle els films seleccionats shan pogut agrupar temticament segons diverses aspectes com les causes de la guerra, les conseqncies, el posicionament dels estats neutrals, els films antimilitaristes, labsurd de la guerra, lamor en temps bllic o les aproximacions humorstiques.

Notcies - Cinema Catal . NET
Volker Schlndorff

lectures: 954

Una crnica de Joan Millaret Valls

9 de juliol de 2014


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small