cinema catal� . caT
Notícies anteriors
LA LLUITA PEL TERRITORI

Ara ens arriba lentretinguda i potent continuaci de El origen del planeta de los simios (2011, Rupert Wyatt) en un context de serialitzaci general en qu les franqucies sexpandeix sense fi amb ramals i bifurcacions en totes direccions. No cal dir que reprendre les petjades dels simis desprs de la bombolla generada per El planeta de los simios (1968, Franklin J. Schaffner), a partit de la novella homnima de Pierre Boulle, ha estat una prova reeixida que ens demostra que el pas del temps no ha restat fora a lmpetu daquesta saga futurista i postapocalptica, tot i una primera ensopegada a crrec de Tim Burton en el seu matusser remake El planeta de los simios(2001).

El amanecer del planeta de los simios ens mostra els simis vivint civilitzadament i harmoniosament a les afores de Los Angeles en un allat hbitat natural habilitat que els serveix per la seva tranquilla subsistncia sense tenir notcies des de fa anys dels humans, els quals semblen haver estat exterminats pel virus simiesc que va destruir el mn. Per la tranquillitat sacaba el dia que descobreixen la intrusi dun grup dhomes armats en la seva zona. Aquesta premissa argumental serveix per crear nous conflictes entre humans i simis tot i les veus conciliadores dambdues parts.

Dues civilitzacions de supervivents que xoquen en la seva lluita per compartir el territori posant sobre la taula la impossibilitat dentendres. Podrien conviure pacficament i collaborar mtuament respectant la independncia de cada grup autnom per en aquesta tessitura sempre hi ha qui aposta per esclafar i eliminar laltre. El desenvolupament argumental senzill, epidrmic, serveix per oferir una elemental per solvent allegoria poltica de rerefons tnic o racial en qu el virus bellicista de lodi, lenemistat i la confrontaci sacaba imposant per damunt de les dinmiques constructives del dileg.

Notcies - Cinema Catal . NET
Escena de la pellcula

lectures: 969

Una crtica de Joan Millaret Valls

22 de juliol de 2014


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small