cinema catal� . caT
Notícies anteriors
HA MORT SHELLEY WINTERS
Una de les actrius ms respectades de Hollywood, la dona que tots guardem al record grcies a memorables interpretacions com les que ens va regalar a The Night of the Hunter (La nit del caador) o Lolita, ens va deixar ahir a l'edat de 85 anys. L'actriu nord-americana, el nom real de la qual era el de Shirley Schrift, es va caracteritzar sempre per una forta personalitat que va marcar les seves interpretacions.
Habitual en el paper de mare, Shelley Winters va saber imposar el seu talent per sobre de la seva bellesa, i aix es va fer un nom dins l'univers cinematogrfic. L'actriu, nascuda a Illinois, va ser companya de pis d'una altra estrella contempornia seva, Marilyn Monroe, mentre les dues intentaven fer-se un lloc a un Hollywood que vivia la seva poca daurada.
La carrera de Shelley Winters va iniciar-se al teatre, mitj al que sempre hi va seguir lligada, i desprs d'alguns papers secundaris, va ser George Cukor, el 1947, qui la va catapultar a la fama amb la pellcula A Double Life (Doble vida).
Desde llavors, ttols com els ja citats La nit del caador, l'nica pellcula i una autntica obra mestra de Charles Laughton, Lolita, de Kubrick, o tamb Winchester '73, d'Anthony Mann, i The Diary of Anne Frank (El diari d'Anne Frank), de George Stevens, entre molts d'altres, no van fer altre cosa que conduir-la fins all on va merixer: ser considerada una de les actrius ms grans del cinema.
Notcies - Cinema Catal . NET

lectures: 1813

Dani Sol

15 de gener de 2006


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small