cinema catal� . caT
Notícies anteriors
CONVULS MAPA DELS SENTIMENTS HUMANS

El passat 20 de juliol, al cinema de Sant Mart de Tous, es va donar a conixer finalment lestrena en el cinema francs del director irani Asghar Farhadi en la direcci de El pasado. Un potent film que va arrancar en el Festival de Cannes de lany passat un valus guard a la millor interpretaci femenina per lactriu francesa dascendncia argentina Brnice Bjo.

Farhadi segueix tensant amb gran eficcia a El pasado els tremolosos i imprevisibles fils dels sentiments humans, tal com ens tenia acostumats en les seves intenses propostes anteriors A propsito de Elly (2009) i Nader y Simin. Una separacin (2011).

El pasado es recolza en els actes de diversos personatges lligats a un remogut entorn familiar. El detonant de la trama arrenca quan Ahmad (Ali Mossafa) retorna al cap dels anys a Pars per divorciar-se de la seva dona, Marie (Brnice Bejo), ara promesa amb un altre home, Samir (TaharRahim).

El que podria ser una simple histria melodramtica de separacions i noves relacions de parella, sagreuja perillosament a linvolucrar noves persones com els respectius fills dels diferents homes, posant a prova tamb unes frgils relacions paternofilials.
El terreny s propici per a les explosions de les emocions i lmbit familiar es converteix en un autntic polvor quan emergeix un secret del passat que afectar a tothom i fa replantejar totes les decisions preses.

El resultat s un drama enrevessat en qu la fora dels esdeveniments del passat sn capaos de provocar un sotrac en un mapa de les relacions humanes tan inestables com conflictives obrint noves ferides difcils de tancar.

Farhardi s capa de crear una espessa teranyina de sentiments creuats on tots els personatges shi troben atrapats i construir un progressiu i asfixiant clima denrariment que es nodreix del perills combustible dels retrets i les acusacions.

Notcies - Cinema Catal . NET
Escena de la pellcula

lectures: 972

Una critica de Joan Millaret Valls

22 de juliol de 2014


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small