cinema catal� . caT
Notícies anteriors
UNA MIRADA NIHILISTA PER UN PAS PODRIT

Resulta paradigmtic que directors xinesos com Zhang Yimou hagin passat de rodar melodrames socials a facturar productes megalmans, patritics o directament lacrimgens, com el seu llastims i fals retorn a un cinema intimista i de cambra a lencara indita Coming home, tot deixant de banda qualsevol mirada crtica sobre el seu propi pas per apuntar-se sense manies al suculent carro del cinema escapista i inofensiu.

En aquest context de renncies dels grans ttems del pas resulta doblement encoratjador retrobar-nos al documentalista xins Jia ZhangKe endinsant-se de forma suggeridora en el cinema de ficci sense renunciar al seu discurs comproms enmig una pellcula tan arrauxada com Un toque de violencia.

Aquest dilatat i cabals film, que va aconseguir el premi al millor gui en el Festival de Cannes 2013, fa un retrat collectiu de la Xina contempornia a travs de diferents personatges que pateixen situacions que els porta a ls de la violncia en totes les seves manifestacions.

Des dun miner indignat amb la injustcia, la corrupci i el caciquisme local, que es venja de forma implacable dels responsables; la resposta salvatge duna hostessa humiliada o, fins i tot, la violncia desesperada contra un mateix, com s el cas del sucidi dun noi que fa diferents feines en condicions laborals deplorables.

En una estructura desordenada i fragmentria, les diferents histries salternen fins a formar un heterogeni mosaic de la societat xina en qu els esclats impulsius de violncia personal sembla lnica sortida a una societat podrida.

El realitzador xins aconsegueix transmetre un desassossec social i hum notable en la radiografia actual dun pas ple de contradiccions. Hi ha una alenada desesperada que noms pot desembocar en un nihilisme ferotge conformat per actes violents cecs i despietats.

Un esplndid fresc dhistries diverses i paralleles que cont inesperades incursions fantstiques, indites picades dullet al cinema dacci o la presncia recurrent de teatre tradicional que serveix per puntuar lacci i illustrar alhora lincert cam emprs pels diversos personatges.

Notcies - Cinema Catal . NET

lectures: 990

Una crtica de Joan Millaret Valls

30 de juliol de 2014


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

es brutal
Carlos31-07-2014

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small