cinema catal� . caT
Notícies anteriors
LA DECISI DE SHIRA

Mentre cauen les bombes sobre la franja de Gaza i senquista encara ms lenfrontament palest-israeli, intentarem que el soroll, el terror i el fstic provocat pels bombardeigs implacables sobre els palestins per respondre al llanament de coets de Hamas no enterboleixi el comentari daquesta pellcula ambientada en una famlia ortodoxa jueva de Tel Aviv.

Llenar el vaco s un suggeridor, emotiu i profund melodrama construt al voltant de la decisi duna jove de divuit anys, Shira, que desprs de la mort de la seva germana gran, Ester Goldberg, shaur denfrontar al dilema de casar-se amb el vidu, Yochay, el seu propi cunyat, o seguir amb el seu prometatge amb un jove de la seva edat. La directora Rama Burshtein ha aconseguit amb aquest film nombroses guardons en festivals internacionals entre els qual destaca la Copa Volpi a la millor actriu per la seva protagonista Hadas Yaron en el festival de Vencia 2012.

Una presa de decisions extremadament problemtica enmig dun perode de dol per la mort de la germana, la qual deixa un buit irreemplaable i un dolor persistent en lentorn familiar, i tamb, el naixement dun nen el mateix dia de la mort de lembarassada Ester. Un cmul de sentiments i sensacions entrecreuades que es compliquen encara ms amb les pressions familiars, en un sentit o altre, que provoquen enemistats i noves esquerdes entre dones de referncia per Shira com la seva mare i la seva tieta.

Lactriu protagonista fa un treball senzillament extraordinari amb una economia de gestos impressionant que sap traspuar tota la torbaci i inquietud del difcil moment que travessa, aclaparada pels desitjos del seu cor i les necessitats de lentorn domstic i religis de la comunitat. La pellcula tamb compta amb una realitzaci duna exquisida elegncia que sap crear una atmosfera irreal i vaporosa, com fora del mn, grcies a la successi de cants, tradicions i cerimnies religioses. Una evocadora pellcula que es fa acompanyar tamb per les notes dun acordi, que toca la mateixa Shira, i que subratllen encara ms un estat de malenconia persistent.

Notcies - Cinema Catal . NET
Cartell

lectures: 967

Una crtica de Joan Millaret Valls

30 de juliol de 2014


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small