cinema catal� . caT
Notícies anteriors
EL 62 FESTIVAL DE SANT SEBASTI AVANA ALGUNS NOMS DE LA COMPETICI

Ja es coneixen els primers noms dels competidors a aixecar la Concha dOr de la 62 edici del Festival Internacional de Cinema de Sant Sebasti. Entre els seleccionats cal destacar el debut nord-americ del director belga Michal R. Roskam, responsable de una pellcula tan enrgica i contundent com Bullhead (2011). Roskam presentar el thriller sobre el crim organitzat The drop/La entrega ambientat en diversos bars de Nova York amb un assumpte de blanqueig de diners. The drop s ladaptaci duna novella de Dennis Lehane i el film est protagonitzat per Tom Hardy, Noomi Rapace i el recentment desaparegut James Gandolfini.

Altres noms a concurs en el festival basc sn el francs Franois Ozon que retorna a la competici amb Une nouvelle amie desprs de guanyar la Concha dOr grcies a En la casa (2012). La seva nova proposta sendinsa de nou en el terreny perills de les relaciones humanes de la m de Romain Duris i Anas Demosutier per parlar de lestreta amistat de dues dones que quan una mor demana a laltre dajudar al marit vidu i el seu beb.

El guanyador de la Palma dor de Berlin 2012 grcies a Brbara, lalemany Christian Petzold, repeteix en el cinema melodramtic i histric de fons poltic amb Phoenix de la m de la mateixa protagonista Nina Hoss. Phoenix parla duna cantant enviada a un camp de concentraci per que retorna desfigurada i voldr que un cirurgi li reconstrueix el rostre per recuperar el seu aspecte anterior el retrobar el seu marit pianista.

La jove directora francesa de la delicada Un amour de jeunesse (2012), Mia Hansen- Love, concorre amb el film Eden sobre lescena electrnica francesa dels 90 de la m de la parella de DJs Cheers que coneixeran lxit instantani i, tamb, els excessos i els riscos de la fama. I el veter i oscaritzat director dans Bille August retorna amb el melodrama familiar Silent heart en qu una mare malalta anuncia el seu desig de morir en un sopar de retrobament familiar provocant amb aquesta decisi lobertura de la capsa dels trons del passat.

La coproducci europea Casanova variations del viens Michael Sturminger far una relectura del mite de letern seductor duc de Casanova a partir del seu llibre de memries Historia de la meva vida i de la m del reputat actor John Malkovich, que repeteix sota les ordres de Sturminger desprs de The infernal comedy: confessions of a serial killer (2010). I la quota oriental del certamen estar coberta momentniament per la pellcula Haemu del debutant core Shim Sung-bo, guionista de Memories of murder, i sota patrocini del director daquesta, Bong Joon-ho. Haemu parlar de les desventures dun pesquer que ajudar a introduir immigrants illegals en el pas desprs duna catstrofe.

Notcies - Cinema Catal . NET

lectures: 972

Una crnica de Joan Millaret Valls

10 d'agost de 2014


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small