cinema catal� . caT
Notícies anteriors
LA FILMOTECA ENS BRINDA UN NOU CICLE SOBRE BILLY WILDER
La Filmoteca de Catalunya ens ofereix des d'avui la possibilitat de fruir, per primera vegada qui no hagi tingut l'oportunitat de fer-ho ja, o per enssima aquells que xalen amb el bon cinema, d'un dels cineastes ms estimats pels amants del set art, Billy Wilder. La "Filmo" enceta d'aquesta manera l'homenatge al director nascut el 1906 a una provncia llavors austro-hongaresa, ara polonesa, commemorant aix el seu centenari, una efemrides que enguany compartiran directors com Visconti, Huston, Premminger o Anthony Mann. La Filmoteca, doncs, recupera un cicle que ens va oferir per ltima vegada el 2002, any en qu el mestre creador de Some Like It Hot (Ning s perfecte) i The Apartment (L'apartament) ens deix.
Per obrir aquest homenatge, avui dilluns, a les 17.00h., podrem gaudir de The Major and the Minor (El major i la menor), la primera pellcula americana de Wilder, herncia directa de les comdies amb forta crrega moral (o immoral) de Lubitsch, mestre pel qual havia escrit guions el propi Wilder, i acabarem el dia amb una de les pellcules ms punyents del director, The Lost Weekend (Dies perduts), a les 22.00h., un fort drama que t l'alcoholisme com a trama principal.
Pellcules com The Big Carnival (El gran carnaval), Double Indemnity (Perdici) i Stalag 17 (Trador a l'infern) completaran la setmana Wilder a la Filmoteca, que espera poder oferir ms de 20 ttols del cineasta si les previsions de compra de noves cpies per part de la distribudora no fallen. Si us agrada el cinema, no hi ha excusa: Billy Wilder us espera a la "Filmo".
Per consultar la programaci de la Filmoteca, podeu entrar a:
http://cultura.gencat.net/filmo/docs2006/prog022006.pdf
Notcies - Cinema Catal . NET

lectures: 1931

Dani Sol

16 de gener de 2006


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small