cinema catal� . caT
Notícies anteriors
LUCY, UN FENOMEN O UNA FANTASIA?

Luc Besson dirigeix a una sensual Scarlett Johansson, la qual augmenta de manera desmesurada les seves habilitats basant-se en una hiptesi cientfica, per donar via lliure a un llargmetratge que excedeix mpliament els marges de la cincia ficci situant-se en la lnia del desfasament ms fantasis.

Lucy (Johansson) s una atractiva estudiant que gaudeix duns dies dagitament nocturn a Taipei, quan el seu xicot (Pilou Asbaek) li demana que lliuri un malet a uns mafiosos liderats pel cruel Mr. Jang (Min-sik Choi). La cartera cont diversos paquets de CPH4, una poderosa smart drug que la protagonista haur dintroduir al seu cos.

Un argument desgavellat que serveix al cineasta francs per tornar al seu gnere preferit i el qual li va donar el prestigi a nivell internacional (El Quinto Elemento). La seva arma perfecta s lactriu principal, que cada vegada se sent ms cmoda en superproduccions daquest tipus, cosa que alguns dels seus fans els hi comena a desplaure.

Les dues meitats de Lucy sn totalment diferents, la primera s summament entretinguda, amb una narrativa encertada i una progressi temtica que ens porta a conixer a la seva protagonista, essent testimonis de la seva particular odissea. A la segona, Besson soblida del rigor cientfic i tot resulta un experiment a cegues.

s prcticament impossible esbrinar qu passaria si lsser hum augments el potencial del seu cervell degut a lestimulaci de nootrpics; segurament noms puguem divagar sobre el tema. Si la hiptesi plantejada s que aquesta transformaci confereix un poder total sobre la matria i la vida, aqu s on lespectador decidir si utilitza el 100% de la seva capacitat cerebral per connectar o no amb el metratge.

Estem davant dun viatge metafsic que pot agradar a un cert pblic per que no convencer a la majoria. Durant aquest recorregut, el director gal planteja tamb una tesi filosfica sobre el paper de lsser hum en el mn, el seu origen i el seu dest, fusionant dalguna manera el seu propi estil amb lesttica dautors com John Woo o Wally Pfister.

Lucy s un viatge allucinogen (no allucinant) cap al potencial hum, un relat vibrant en el qual lespectador pot gaudir de tota una experincia audiovisual. Malgrat els seus defectes, la pellcula s pura imaginaci i diversi. Noms la deshumanitzaci inevitable del relat, la inversemblana o el seu desenlla, pot deixar a lespectador perplex i amb cert esgotament cerebral.

Notcies - Cinema Catal . NET
Escena de la pellcula

lectures: 992

Una crtica dric Antonell

8 de setembre de 2014


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg

Comentaris dels nostres visitants:

divertida pero anada de olla
sergio m cerdanyola09-09-2014

Passes una bona estona amb la pel.lcula i enganxa, per el final s decebedor des del meu punt de vista i espenya el llargmetratge.
Laia C09-09-2014

Luc besson sha flipat una mica
Gara09-09-2014

La Scarlett Johansson est sencacional com sempre, per la pellcula no pot ser ms decepcionant. Una llstima.
Pau13-09-2014

Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small