cinema catal� . caT
Notícies anteriors
EL DIRECTOR DE FOTOGRAFIA RENATO BERTA A LA FILMOTECA

En el marc de la retrospectiva Alain Tanner o la bellesa com a darrer refugi, que t lloc a la Filmoteca de la Generalitat entre el 2 i el 28 de setembre, el passat dimarts 9 de setembre a la Sala Chomn va rebre la presencia de qui va ser director de fotografia habitual del cineasta sus Alain Tanner, el seu compatriota Renato Berta.

En aquesta sessi de presentaci del cicle es va projectar el film Charles, mort ou vif (1969) que va significar la primera collaboraci de Renato Berta amb Alain Tanner enmig d’una filmografia que els va ajuntar ms vegades. I s que junts junts van emprendre la versi sussa dels Nous Cinemes que eclosionaven a Europa amb films com l’abans esmentat o La Salamandre (1971).

Renato Berta ha estat director de fotografia d’un centenar de films i ha treballat tamb colze a colze amb altres cineastes europeus de volada com Alain Resnais, Eric Rohmer, Jean-Luc Godard, el tndem Jean-Marie Straub i Danile Huillet, Manoel de Oliveira o l’israeli Amos Gita. La darrera collaboraci conjunta de Berta i Tanner va tenir lloc amb el film Jonas qui aura 25 ans en l’an 2000
Podeu trobar ms informaci al portal filmoteca.cat
Notcies - Cinema Catal . NET
Renato Berta

lectures: 757

Una crnica de Joan Millaret Valls

13 de setembre de 2014


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small