cinema catal� . caT
Notícies anteriors
PERLES DE SANT SEBASTI

La secci Perles del 62 Festival Internacional de Cinema de Sant Sebasti serigeix en un dels espais ms atractius del certamen basc a laplegar un seguit de films premiats i reconeguts en els millors festivals de cinema del mn.
La indiscutible pellcula triomfadora del Festival de Cannes, Winter sleep del turc Nuri Bilge Ceylan, esdevindr un dels grans reclams de la secci. Aquest magistral film tardoral i crepuscular sobre un personatge que regenta un recndit i allunyat hotel a la pennsula dAnatlia. El film teixeix un complert i complex mosaic hum al voltant daquest hoteler envellit de carcter intractable i arrogant fet a base dencontres progressivament carregats de retrets en qu el petulant i vanits protagonista comena a copsar com el perceben els que lenvolten.

Tamb es projectar un altre cinta guardonada a Cannes en la secci parallela Un Certain Regard com La sal de la tierra de Wim Wenders i Juliano Ribeiro Salgado. Aquest documental, que va guanyar el Premi Especial del Jurat de la secci, fa un reps a lextraordinari treball fotogrfic aix com al comproms social i medioambinetal del brasiler Sebastiao Salgado, pare del co-realitzador daquest documental. Desprs de la seva etapa donostiarra, aquest treball de Wenders i Ribeiro Salgado sestrenar en cinemes el 31 doctubre denguany.

Regreso a Itaca del director francs Laurent Cantet, pellcula guanyadora de la secci parallela del Festival Internacional de Cinema de Vencia, Venice Days, competir tamb a San Sebasti en aquesta potent secci. La pellcula est ambientada a La Habana on una colla damics es troba per rebre el retorn dun exiliat cub a Madrid des de la seva partida feia 16 anys. En paraules del president del jurat veneci, largent Diego Lerman, la darrera proposta de Laurent Cantet protagonitzada, entre altres, per Jorge Perugorria, s una histria tan complexa com emotiva al voltant dels secrets del passat.

Notcies - Cinema Catal . NET
La sal de la tierra

lectures: 893

Una crnica de Joan Millaret Valls

19 de setembre de 2014


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small