cinema catal� . caT
Notícies anteriors
PERLES DE SANT SEBASTI

La secci Perles del 62 Festival Internacional de Cinema de Sant Sebasti s’erigeix en un dels espais ms atractius del certamen basc a l’aplegar un seguit de films premiats i reconeguts en els millors festivals de cinema del mn.
La indiscutible pellcula triomfadora del Festival de Cannes, Winter sleep del turc Nuri Bilge Ceylan, esdevindr un dels grans reclams de la secci. Aquest magistral film tardoral i crepuscular sobre un personatge que regenta un recndit i allunyat hotel a la pennsula d’Anatlia. El film teixeix un complert i complex mosaic hum al voltant d’aquest hoteler envellit de carcter intractable i arrogant fet a base d’encontres progressivament carregats de retrets en qu el petulant i vanits protagonista comena a copsar com el perceben els que l’envolten.

Tamb es projectar un altre cinta guardonada a Cannes en la secci parallela Un Certain Regard com La sal de la tierra de Wim Wenders i Juliano Ribeiro Salgado. Aquest documental, que va guanyar el Premi Especial del Jurat de la secci, fa un reps a l’extraordinari treball fotogrfic aix com al comproms social i medioambinetal del brasiler Sebastiao Salgado, pare del co-realitzador d’aquest documental. Desprs de la seva etapa donostiarra, aquest treball de Wenders i Ribeiro Salgado s’estrenar en cinemes el 31 d’octubre d’enguany.

Regreso a Itaca del director francs Laurent Cantet, pellcula guanyadora de la secci parallela del Festival Internacional de Cinema de Vencia, Venice Days, competir tamb a San Sebasti en aquesta potent secci. La pellcula est ambientada a La Habana on una colla d’amics es troba per rebre el retorn d’un exiliat cub a Madrid des de la seva partida feia 16 anys. En paraules del president del jurat veneci, l’argent Diego Lerman, la darrera proposta de Laurent Cantet protagonitzada, entre altres, per Jorge Perugorria, s una histria tan complexa com emotiva al voltant dels secrets del passat.

Notcies - Cinema Catal . NET
La sal de la tierra

lectures: 717

Una crnica de Joan Millaret Valls

19 de setembre de 2014


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small