cinema catal� . caT
Notícies anteriors
62 FESTIVAL INTERNACIONAL DE CINEMA DE SANT SEBASTI 2014

Generaci extasiada, Eden de Mia Hansen- Love

La jove directora francesa Mia Hansen-Love companya del tamb realitzador Olivier Assayas - ha presentat a competici la seva quarta pellcula Eden on fa un reps a la generaci dels joves francesos dels 90 i les seves aficions musicals amb participaci inclosa dels membres del grup Daft Punk. La pellcula Eden ha estat coescrita amb el germ gran de la directora, Sven, testimoni dexcepci de la moguda musical del frenchhouse, per retratar una colla dadolescents que creixen i es fan grans enmig de lefervescncia de la msica de club.
El retrat generacional duna bohmia juvenil va en parallel a lauge i davallada de la msica de ball garagehouse de generacional duna bohmia juvenil va en parallel a lauge i davallada de la msica de ball garagehouse de la m dun jove discjquei Flix de Givry- que viur amb els seus companys una festa noctmbula perptua per arribar a la maduresa absolutament arrunat i amb problemes de drogodependncia. Aquesta vida en xtasi absolut mentre es crema la joventut esdev un clar exponent de les inquietuds doci i dissipaci del jovent dels 90. Una colla de nens grans, muls peterpanescos, incapaos de madurar i establir relacions amoroses estables, com li ocorre al mateix protagonista.
La grandesa de la pellcula s resultat de lenfocament naturalista i absolutament transparent, sense haver de cedir als efectismes i truculncies que correspondria als anys deufria com el tremendisme posterior en el fracs. La clssica estructura partida dascens i caiguda del protagonista - i del moviment musical de ball - no serveix per forar la tpica vena trgica i dramtica del nostre inofensiu antiheroi sin que apareix absolutament diluda i integrada en un incessant flux continu musical i vital sense sotracs, sense trampes ni subratllats.

Deconstrucci, Aire libre dAnah Berneri

El quart llargmetratge de la directora argentina, Aire libre, vol ser la crnica duna crisi matrimonial oberta en canal a partir de la metfora de la casa per reformar, la llar en construcci, que simbolitza els plans de futur de la parella. La llavor de la violncia sexual, la desconfiana, lavorriment o els retrets sn elements de corrupci per lendem que conviuen en el dia a dia de la relaci daquest matrimoni Leonardo Sbaraglia i Celeste Cid amb fill. El concepte de la pellcula i les seves intencions es posen meridianament clares ben aviat ja que la pellcula resulta absolutament previsora.
El greu problema daquesta pellcula que vol radiografiar el procs de deconstrucci duna parella amb ferides insalvables s que est mostrat amb un seguit descenes prescindibles, una suma inoperant de situacions inservibles o un s pssim de lelement musical. Si narrativament i dramticament resulta inncua, la seva realitzaci, que podria semblar pretesament descuidada, la intum ms com a prova dineficincia. Massa elements que acaben esgotant la pacincia dun servidor abocant-nos al nerviosisme i la irritabilitat. No cal dir que hem passat la prova ms difcil del festival.

Notcies - Cinema Catal . NET
Elenc de la pellcula Eden

lectures: 904

Una crnica de Joan Millaret Valls/AMIC

28 de setembre de 2014


Comparteix la notcia a:  comparteix per e-mail comparteix a la tafanera comparteix a meneame comparteix a digg


Afegir comentaris:
* Comentaris:
Nom:
* Com a mxim pots omplir 255 carcters.


Inici | Qui som | Mapa del lloc web | Contacteu amb nosaltres | think-small